Sådan laver du dit WiFi-netværk sikkert

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg en hardwareleverandør efter eget valg. Dette er sandsynligvis et af de mest vigtige trin, som mange leverandører vil 'slutte af livet' mange af deres produkter ret tidligt. For hjembaseret netværk gør Linksys et godt stykke arbejde med at levere næsten alle de funktioner, man måtte have brug for i en trådløs router / adgangspunkt.
Gennemfør en trådløs undersøgelse. Før du opsætter din trådløse router / adgangspunkt, skal du undersøge luftbølgerne for at finde den bedste indstilling for dit netværk. Mange gange naboer 'trådløse enheder (adgangspunkter, telefoner osv.) Kan bremse dit netværk til en gennemsøgning, hvis kanalerne overlapper. Sammen med din bærbare computer eller skrivebord udstyret med et trådløst kort skal du bruge et værktøj som Net Stumbler til at undersøge området Vær særlig opmærksom på de kanaler, som trådløse netværk / enheder har adgang til. Hvis din nabo bruger kanal 6 (mest almindelige), er det sikkert at vælge kanal 11.
Opdater routeren / adgangspunktet. En nøglefunktion at de fleste netværksenheder har, er deres evne til at opgradere med en let tilgængelig firmware-download, som normalt er tilgængelig via producentens hjemmeside. Opdateringerne tager kun et par minutter og kan afhjælpe mange problemer, som du kan komme ind på med din enhed, især når det drejer sig om kompatibilitetsproblemer.

2.

Definer dit netværksrum. Mange mennesker telecommute disse dage og har brug for at få adgang til deres virksomhedsnetværk med en virksomhed leveret bærbar computer. Adgang til dit netværk kan være utilgængeligt, hvis du springer over dette trin. Spørg din netværksadministrator den netværksadresse, du skal bruge til dit hjemmenetværk. Hvis du ikke opretter forbindelse til et kontornetværk, vil det standardnetværk, der er konfigureret med din router, fungere, og der kræves ingen ændringer.
Indstil hardware. Afkoble din router / AP, tilslut WAN ethernet med et Ethernet-kabel af kategori 5/6, der sandsynligvis fulgte med dit kabel / DSL-modem, brug et andet ethernet-kabel (leveres normalt af hardwareproducenten) til din bærbare computer eller stationære computer og endelig , brug strøm til routeren.
Kontroller, om du har en live internetforbindelse. Åbn din webbrowser og sørg for at du kan få online. Hvis ikke, skal du muligvis manuelt konfigurere dine internetindstillinger, f.eks. IP-adressen og / eller brugernavnet og adgangskoden fra din internetudbyder.

3.

Log ind og konfigurer din router / adgangspunkt. Find vejledningen. Opsætningsoplysningerne, som du har brug for til at komme i gang, ligger i begyndelsen af ​​manualen. Find standard IP-adressen for enheden samt administrationens brugernavn og adgangskode. Åbn din webbrowser og indtast routerns IP-adresse, ni gange ud af ti er '192.168.0.1'. Indtast brugerens legitimationsoplysninger, igen ni gange ud af ti brugernavnet er 'admin' med et kodeord med 'adgangskode'. Når du er logget ind, skal du ændre adgangskoden og skrive den ned et sikkert sted. Find de trådløse indstillinger og skift routeren / AP'ens kanal til den forudbestemte kanal (sandsynligvis 11).
Opsætning af sikkerhed. Afhængigt af dit operativsystem skal du muligvis være selektiv på det niveau af trådløs sikkerhed, du vælger. Der er tre almindeligt anvendte trådløse krypteringsprotokoller, der bruges i hjemmenetværk: WEP, WPA og WPA2. Hvis du kan, hold dig væk fra WEP, da det let kan knækkes ved hjælp af frit tilgængelig software. Nogle gange, men hvis du skal bruge en af ​​disse, gør du det. Noget sikkerhed er bedre end ingen. Prøv at bruge mindst WPA eller WPA2 (foretrukket). Find igen de trådløse indstillinger og peg på sikkerhed. Du vil have mulighed for at vælge krypteringstype og en adgangskode. Brug den mest kryptiske streng af tegn, du kan stå, og skriv det igen et eller andet sted sikkert. En god regel er også at skrive den i en tekstfil, så du kan kopiere / indsætte den i din forbindelsesstreng, når du tilslutter. Dette er også nyttigt for gæster, der har brug for adgang til netværket. Gem dine ændringer og afbryd forbindelsen til routeren / AP.
Opret forbindelse til netværket. Forudsat at alt går som planlagt, skulle du have haft en pop-up, der angiver, at der er fundet et nyt trådløst netværk. Hvis dette er tilfældet, skal du vælge u0026 quot; oprette forbindelse til netværket u0026 quot; og indtast din adgangskode - du er indstillet!
Hvis ikke, skal du manuelt konfigurere forbindelsen. Dette afhænger normalt af dine systemindstillinger, som en widget i systembakken. Afhængigt af din hardware kan du bruge det indbyggede Windows-trådløse konfigurationsmodul eller andre tredjepartsleverandører som Intel eller Linksys, som regel har et ikon i systembakken. Hvis du er på en Mac, skal du se i din filmenu øverst til højre og kigge efter de tre parallelle stænger, du skal kunne finde den trådløse forbindelse derinde.

Det er meget vigtigt at have dit trådløse netværk sikkert