Sådan opsættes et kablet netværk på en Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start med at køre alle dine datakabler fra hver computer, printer og andre enheder, der har LAN-funktioner. Hvis du ikke har dataudtag, kan du installere grommets i dit gulv og derefter køre ledninger i din kælder. Du kan også ansætte en elektriker til at sætte dataporte til dig og 'fiske' kablet gennem vægge og loftsrum.

Vælg et passende sted til din netværksafbryder eller hub. Dette kan være et centralt sted i brugsområdet eller i nærheden af, hvor bredbånds- eller DSL-kablet kommer ind i dit hjem

3.

Installer din kabelrouter. Sæt routeren i og tænd den.

4.

Tilslut en CAT5 kabel fra kabelrouteren til netværksomskifteren og tilslut den. Tænd den. Tilslut alle CAT5-kablerne fra computere, printere og andre enheder til netværksomskifteren.

5.

Det er nu tid til at indstille alle dine enheder til at 'snakke' på netværket. Åbn systemvalg og vælg 'netværk.' På rullemenuen skal du vælge din placering eller vælge u0026 quot; redigere placeringer u0026 quot; hvis du vil oprette en ny placering.

6.

Vælg et Ethernet-valg i det venstre panel i vinduet Netværksindstillinger. Det skal have en grøn prik ved siden af ​​det og sige tilsluttet. Hvis der ikke er nogen mulighed, eller det ikke siger, at du er tilsluttet, skal du kontrollere din kabling mv. For at fejle, hvorfor din computer ikke viser en forbindelse.

7.

Når du har valgt den ethernet-forbindelse, du vil bruge, skal du se en besked, der siger noget om, 'Ethernet er for tiden aktivt og har IP-adressen på 192.168.1.100 (du vil ikke se dem nøjagtige tal).

8.

Se efter konfigurationsfeltet, og vælg den mulighed, der hedder DHCP. Indtast din IP-adresse. Undernetmaske og Router IP skal udfylde automatisk. Du skal muligvis genstarte computeren på dette tidspunkt for at få routerens switch til at genkende din computer.

9.

Sidste åbner netværksindstillinger og vælg 'deling'. u0026 quot; Giv din computer et unikt navn og vælg afkrydsningsfelterne for de elementer, du ønsker at dele med andre computere på dit LAN. Du kan endda tillade andre brugere at styre dit dvd optiske drev, din skærm mv.

Tips og advarsler

  • Du kan vælge fra et bredt udvalg af netværk hubs eller switches. Vi foretrækker et administreret med 1 GB dataoverførselskapacitet. Hvis du ikke bytter store filer, kan du bruge en langsommere kontakt, f.eks. En 10/100-switch.
  • For at kontrollere, hvilke netværkskort du har på computeren, skal du vælge Apple-ikonet øverst til venstre for din skærm og vælg u0026 quot; Om denne Mac u0026 quot; fra menuen. Vælg derefter 'Mere info u0026 quot; fra vinduet der åbnes. Vælg u0026 quot; Netværk u0026 quot; fra venstre panel og en netværksenhed vises i det højre panel.
  • Du skal have en kabelrouter for at kunne have flere brugere på internettet på samme tid. Hvis du ikke kan få en kabelrouter og kun har et kabelmodem, skal du installere en separat router mellem kabelmodemet og kontakten. Et eksempel ville være at bruge en Apple-lufthavn til dette.
  • Hvis dit hjem eller virksomhed er forbundet med ethernet-funktioner, såsom dataporte, og du vil have et mere sikkert miljø til dine data, så kan et kablet ethernet-system være dit bedste valg. Her følger nogle tips om opsætning af en kablet netværk til en Mac.