Hvad er Frame Relay?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

I de tidligste år af udviklingen af ​​internettet udviklede en gruppe, der hedder telekommunikationsstandardiseringssektoren i Schweiz, en netværksprotokol kaldet 'X25', der definerede, hvordan data skulle sendes og modtages mellem computere. Frame Relay-protokollen blev udviklet næsten 20 år senere som et hurtigere middel til at sende information ved at droppe mange af funktionerne i X25, der nedsatte dataoverførslen.

Funktion

Frame Relay-protokollen fungerer først og Anden lag af den grundlæggende referencemodul for Open Systems Interconnection og forbinder lokale netværk med store internetbackbones. Den bruges normalt over en T-1 internetlinje af en internetudbyder eller en stor virksomhed, der har brug for en dedikeret netværksforbindelse. Protokollen bryder ned data, der skal overføres til mindre stykker kaldet rammer, der består af en header, der identificerer dataene efterfulgt af selve dataene. Fejl ved kontrol af oplysninger er ikke inkluderet i rammens overskrift for at holde størrelsen håndterbar.

Funktioner

Hver ramme, der overføres mellem computere, består af flere forskellige felter. Flagfeltet lader destinationscomputeren vide, hvor rammen starter og hvor det vil ende.Det adressefelt meddeler destinationen hvor rammen kom fra, og derefter angiver informationsfeltet, hvor stor rammen vil være.Det endelige felt er sammensat af den faktiske klump af data.

Overvejelser

Du kan opleve uventede hastighedsafmatninger eller sjældne forekomster af at modtage forstyrret information via internettet, når du bruger Frame Relay-protokollen. Det forsøger at sende rammer så hurtigt som muligt, så det ikke forsøger at forhindre kollisioner eller fejl. protokol fortæller computeren om at droppe rammen helt og derefter sende den igen.

Potentiel

Ramme relæprotokollen blev designet ved opkaldsfunktioner, hvor den hurtigste forbindelse er tilgængelig s o det mangler mange af de funktioner, som nyere protokoller bruger til at drage fordel af hastighedsgevinsterne ved kabel- og DSL-internetforbindelser. Det er højst sandsynligt, at Frame Relay ikke længere vil blive brugt af de fleste internetudbydere, da opkald til internetforbindelser taber popularitet. Når du sender og modtager information på internettet ved at se en webside, sende en e-mail eller downloade en fil, bruger du en netværksprotokol, der styrer, hvordan netværk interagerer med hinanden. Frame Relay er en ældre protokol, der stadig bruges i mange landdistrikter, hvor højhastigheds internetforbindelser ikke er tilgængelige, og af nogle organisationer, der ikke har opgraderet til nyere tjenester.