Hvad er VPN?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fordele

VPN'er tillader medarbejdere at få adgang til information fra fjerntliggende steder, hvilket gør det muligt at samarbejde, selvom medarbejderne er spredt over hele kloden. Muligheden for at få adgang til information eksternt tillader også medarbejdere at telekommutere, hvilket gør medarbejderne lykkelige, sparer penge på lejet kontorlokaler og reducerer transportomkostninger. VPN'er kan også reducere langdistance telefonafgifter, da brugerne kan dele information og ideer ved hjælp af instant messaging og private chatrum. Fordi VPN'er bruger internettet i stedet for lejede WAN-linjer, er omkostningerne ved at forbinde computere med en VPN meget lavere end med andre metoder.

Typer

Der findes tre typer VPN'er. VPN'er til fjernadgang forbinder medarbejdere på steder uden for lokalet, som f.eks. Medarbejderens hjem eller på et hotel, når han rejser. Intranetbaserede VPN'er forbinder også fjernbrugere med bestemte filer og oplysninger, men intranetbaserede VPN'er tillader kun forbindelse fra bestemte steder, som f.eks. et firma-ejet satellitkontor. Eksterntbaserede VPN'er ligner meget intranetbaserede systemer, men tillader adgang til bestemte steder uden for virksomheden. Hvis et firma f.eks. har en leverandør, der leverer netop -opgørelse til fremstilling, kan leverandøren få adgang til virksomhedsfortegnelser, så leverancer kan leveres på det nøjagtige tidspunkt, hvor de er nødvendige.

Funktioner

VPN'er skal være pålidelige og sikre. Scalability er også et vigtigt VPN funktion. Skalerbarhed gør det muligt for netværket at blive udvidet og ændret efter behov. At ignorere skalering af et VPN-system kan være en dyr fejl, hvis virksomhedens behov ændrer sig, og det vokser dets nuværende konfigurationsfunktioner. Det er også vigtigt at have en stærk styring af net- og politikstyring. Netværksadministration er afgørende for at opretholde netværket og anerkende eventuelle nødvendige ændringer. Politikstyring hjælper med at sikre, at netværkene anvendes korrekt og i overensstemmelse med virksomhedens mål og retningslinjer.

Overvejelser

Som navnet antyder, er VPN'er private og designet til at begrænse adgangen til autoriserede brugere. Streng og pålidelig sikkerhedskontrol er stadig nødvendig for at beskytte netværket, fordi VPN'er bruger internettet. Lax-sikkerhed kan lade netværket være åbent for nægtelse af tjenesteangreb, vira og andre trusler. Fordi mængden af ​​trafik på internettet varierer, og fordi forskellige computere er forbundet med internettet, er det muligt, at hastigheden og kvaliteten af ​​et VPN varierer. De fleste VPN'er er ret pålidelige, men datapakker kan nogle gange være ude af drift eller gå tabt helt. Virksomheder, for hvilke enhver mulig nedtur eller tab af data er fuldstændig uacceptabel, kan opleve, at de omkostningsbesparende fordele ved VPN ikke opvejer risiciene.

Teorier / Spekulation

Selvom teknologiske fremskridt bliver gjort hele tiden, eksperter forudsige at VPN'erne vil fortsætte med at vokse i popularitet langt ind i fremtiden. Hardwareenheder kan blive mindre og sikkerhedsprotokoller bedre, men praksis med at forbinde brugerne til hinanden med hinanden og information er en tendens, der sandsynligvis vil vokse i vores stadig mere globale økonomi. Ingen kan helt sikkert sige, hvad denne teknologi vil se ud i fremtiden, men det er sikkert at have et meget langt liv, ligesom den personlige computer og internettet. VPN er et akronym for udtrykket 'virtuelt privat netværk'. Disse netværk tillader enkeltpersoner og virksomheder at dele og få adgang til oplysninger fra enhver computer hvor som helst. Netværket er privat, fordi adgangen til dem er begrænset til bestemte brugere. De betragtes som virtuelle netværk, fordi de bruger internettet til at forbinde brugere, snarere end en direkte forbindelse. VPN'er bliver stadig mere populære, da de bliver mere sikre og deres mange fordele bliver mere og mere tydelige.