Hvad er de forskellige typer af netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Typer af netværk omfatter WAN-netværk og lokale netværk (LAN). Begge disse netværkstyper kan være ledningsnet eller trådløse. Der er også både offentlige og private brede eller lokale netværk. Internettet er et eksempel på et WAN. LAN er normalt installeret i hjem og kontorer.

Funktioner

Bredt område netværk dækker et stort geografisk område, som f.eks. En stat eller et land. Som i tilfældet med internettet kan de krydse internationale grænser. LAN'er installeres typisk i en enkelt bygning eller i nærliggende bygninger. Ofte består WAN af to eller flere LAN'er, som er blevet tilsluttet. Kablede netværk er typisk forbundet med Ethernet-, koaksial- og telefonkabler, selvom USB- og FireWire-kabler kun i begrænset omfang kan bruges. Trådløse vidnet netværk bruger mobiltelefonnetværk eller satellitter til at sende og modtage oplysninger. Trådløse lokalnetværk bruger et IEEE 802.11-radiosignal til dataoverførsel. Offentlige netværk er tilgængelige for alle brugere uden brugernavn og adgangskode. Private netværk er derimod begrænset til brugere, der har tilladelse til at få adgang til dem.

Funktion

Bredt område netværk bruger protokoller såsom Point to Point Protocol (PPP), Transmission Control Protocol (TCP) og Internet Protokol (IP) til kommunikation. TCP / IP bruges også i lokale netværk. Data overføres typisk fra et sted til et andet i enheder kaldet pakker. Nogle typer af store netværk, såsom Integrated Services Digital Network (ISDN), bruger kredsløbskobling til at sende og modtage data. Lokalt netværk bruger normalt en router, der er forbundet til den primære computer, til at kommunikere med adgangspunkter på de andre knudepunkter eller computere på netværket.

Fordele

Bredt netværk kan bruges til at sende data til fjerntliggende områder meget hurtigt. Ofte kan dataoverførsler finde sted i en brøkdel af et sekund. Lokale netværk er til gavn for boliger og virksomheder, der har mere end en computer. Trådløse netværk er nyttige i tilfælde, hvor en kablet forbindelse er umulig eller meget vanskelig. En kablet forbindelse har dog betydelige sikkerhedsmæssige fordele i forhold til trådløs.

Overvejelser

Trådløse netværkssignaler af enhver art kan til enhver tid aflytes af uautoriserede computere. Sørg for, at der er installeret en firewall på din computer, og at den indbyggede firewall på din router er aktiv. Hold anti-virus software på din computer, opdater definitionfilerne og kør virus scanninger regelmæssigt. Hvis du bruger et trådløst lokalnetværk, skal du bruge WPA-kryptering (WPA) for at forbinde. Brug altid et stærkt brugernavn og adgangskode, og hold dem fortrolige. Computer netværk er utroligt populært. Der er mange forskellige slags netværk, der kan forbindes sammen på en række måder. Disse netværksforbindelser kan gøre det muligt for computerbrugere at kommunikere over enhver afstand, stor eller lille. Hvis du 'er forbundet til internettet,' bruger du allerede fordelene ved computernetværk.