Hvad er definitionen af ​​internetudbyder?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Internettet er faktisk en samling af mange netværk. For at beholde en slags ordre er der brug for et ensartet system til adressering. Til dette benyttes en adresseringsordning, som ikke afhænger af den fysiske adresse. Denne adressering er angivet ved en internetprotokol eller IP. Den giver en 32-bit IP-adresse til alle websteder på internettet.

Funktion

Konceptuelt er hver 32-bit IP-adresse opdelt i to dele, et præfiks og et suffiks. Prefixet identificerer det fysiske netværk, som noden er tilsluttet til; suffikset identificerer den enkelte computer. For netværk, der er forbundet til det globale internet, opnår en organisation netværksnumre fra kommunikationsfirmaet, der leverer internetforbindelser. Disse virksomheder kaldes internetudbydere.

Historie

Internetudbydere kom til prominence i 1990'erne. Internetudbydere koordinerer med en central organisation kaldet IANA (Internet Assigned Number Authority) for at sikre, at hvert netværkspræfik er unikt i hele internettet. En internetudbyder får en lang række adresser og opdeler derefter adresserne, hvilket giver en rækkevidde til en husstand eller en mindre virksomhed. Kunderne er tilsluttet via opkaldsmodem, DSL eller kabelmodem til internetudbyderen. En internetudbyder kaldes også Internet Access Provider, eller IAP, nogle steder.

Typer

Internettet er opdelt i internationale og nationale internetudbydere. Nationale internetudbydere er opdelt i regionale internetudbydere og regionale internetudbydere til lokale internetudbydere. Dette hjælper med at reducere størrelsen på routingstabellen.

Funktioner

Der er også trådløse internetudbydere eller WISP'er, der giver adgang til internettet via et trådløst netværk. Mange internetudbydere giver ikke kun tilgængelighed, men også nogle relaterede tjenester som e-mail og web hosting. Nogle fremtrædende udbydere er Netcom, Erols og Concentric. Disse internetudbydere opkræver en fast månedlig rente for at give internetadgang. Nogle pladser på ISP-serveren er forbeholdt kunderne for at opretholde websteder. Nogle internetudbydere er kommercielle, mens andre drives af regeringer og uddannelsesmæssige og nonprofitorganisationer.

Overvejelser

Virtuelle internetudbydere eller vISP'er er også tilgængelige. En vISP køber tjenesterne fra en anden internetudbyder. Dette kaldes også engros internetudbyder. Ikke alle internetudbydere opkræver deres service: Der er også freenets eller gratis internetudbydere. De har generelt en reklamelinje, der kører i browseren, så længe brugeren er forbundet til internettet. De opkræver fra annoncørerne, men ikke fra internetbrugere. En internetudbyder eller en internetudbyder er et firma, der giver adgang til internettet til deres kunder. Men en internetudbyder gør meget mere end det. Nogle internetudbydere giver kundernes e-mail-adresser, og stadig andre tilbyder datafilopbevaring samt en lang række andre tjenester.