Hvad er en Computer Router?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Routere tjener en kritisk rolle i computernetværk ved at forbinde en samling af computere til et større netværk (ofte internettet), styre netværkstrafik og undgå netværkstrafikkollisioner. For at opnå disse opgaver bruger routere internetprotokol (IP) pakkeoverskrift information til at bestemme, hvor data stammer fra, og hvor det er ledet. Ved at læse IP-overskrifterne kan routere styre trafik til eller fra op til 254 individuelle tilsluttede enheder, herunder hub eller ekstra routere, der kan forbinde yderligere downstream-enheder.

Typer

Selv om de fleste routere udfører samme grundlæggende routingfunktionalitet, der er tre forskellige typer routere til rådighed. De mest letforståelige typer til de fleste forbrugere er husholdningsforbundne og trådløse routere: Understøtter individuelle computere eller netværkstekniske enheder, disse routere udfører grundlæggende funktionalitet, samtidig med at de overvåger og kasserer uønsket indgående trafik. Disse routere er tilgængelige i enten kablede eller trådløse former, modtagelse og afsendelse af data enten via ethernetkabler eller - i tilfælde af trådløse routere - radiobølger.
Den mindre tilsyneladende, men sandsynligvis lige så almindelig, er typen af ​​router den kommercielle router, der anvendes i netværkstjenesteudbydere. Klar til at understøtte 254 direkte tilsluttede enheder og tusindvis af downstream netværksknudepunkter, kører disse maskiner på kraftfuld kommerciel software og er bygget med fysiske egenskaber i kommercielt omfang, herunder processorfaldoverførsel og strømredundans.

Funktioner

Den fælles router findes i En husstand eller en lille virksomhed tilbyder en række funktioner ud over grundlæggende netværksdirigering. En af de mest afgørende af disse funktioner er firewall beskyttelse. Når de fungerer som en firewall, overvåger disse routere løbende indgående trafik og opretholder en bevidsthed om, hvilken trafik der er eller ikke er blevet anmodet om af en downstream-enhed. Hvis uanmeldt trafik ikke er specifikt tilladt eller defineret i routerens konfiguration, kasseres den og forhindrer hackingforsøg. Andre funktioner i routere inkluderer netværksadressetranslation (til brug af en privat netværksadresse, der ikke er synlig for udefrakommende trafik), visning af visse websider til netværksbrugere og trådløs sikkerhedskryptering. Nogle avancerede routere understøtter endda VoIP-telefoni-data routing.

Identifikation

En router kan let identificeres som det første netværkselement lige forbi modemet i et standard hjem eller lille kontor netværk. Mens de fysiske dimensioner af routere varierer fra fabrikant til producent, har næsten alle routere sport mindst fire RJ-14 ethernet-porte ud over en uplink (undertiden mærket som 'WAN') ethernetport for at forbinde til modemet. Disse routere vil generelt også indeholde mindst ét ​​lys for hver ethernet-port, belyst eller blinkende for at indikere status for eventuelle tilsluttede enheder. port-trådløse netværk kan også have en ekstern antenne, hvilket gør dem nemmere at identificere.

Effekter

Routere har haft en generel positiv effekt på brugere af hjemmet og små virksomheder. Ikke mindst af disse effekter er blevet øget netværkssikkerhed, med kasseret indgående trafik, der forhindrer hackingforsøg på daglig basis. Den mest dybtgående virkning af routere har imidlertid været den øgede udbredelse af internetadgang. Ved at tillade et enkelt datafeed at understøtte så mange som 254 tilsluttede enheder, tillader routere hver enkelt person i en husstand eller en mindre virksomhed at få adgang til netværket og / eller internettet fra hans eller hendes egen dedikerede enhed. I en alder af næsten allestedsnærværende internetadgang bliver routere mere og mere vigtige både for internetadgang og online-sikkerhed. Ved at styre computernetværkstrafik, blokere uønskede forespørgsler og forbinde flere computere, har routere fundet en permanent plads i hjemmet, kontor og kommercielle netværk.