Hvad er en Networking Switch?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Netværksomskiftere bruges til at styre informationsstrømmen mellem computere på enten et lokalt netværk eller et bredt netværk. De overfører oplysninger på Data Link-lagret i Open Systems Interconnection-netværksmodellen og videresender kommandoer til Physical Layer. En netværkskontakt indeholder flere porte på bagsiden, der giver flere computere mulighed for at blive tilsluttet samtidigt med Ethernet-kabler og tillader alle de tilsluttede computere at sende og modtage data samtidigt uden at de enkelte datapakker interfererer eller kolliderer med hinanden.

Funktioner

Du kan bruge en netværksknap i enten et hjem, lille kontor eller stor forretningsområde for at dele en internetforbindelse mellem to eller flere personlige computere. Afbryd Ethernet-kablet, som normalt ville gå fra dit kabel- eller DSL-modem til din computer og i stedet tilslutte det til netværksomskifteren. Vedhæft ekstra Ethernet-kabler fra omskifteren til andre computere, der skal have adgang til internettet, og de vil alle kunne bruge deres internetforbindelser på samme tid. Et netværk kan også opsættes mellem computerne, så de alle kan overføre filer direkte til og fra hinanden.

Typer

Der er snesevis af forskellige producenter, der laver netværkskontakter, og hver af dem fungerer lidt anderledes. Nogle vil komme med en installationsdisk, der skal installeres på en af ​​computere, mens andre er 'plug and play' og simpelthen skal tilsluttes. De fleste grundlæggende netværksafbrydere kommer med fire eller seks porte, mens større kontakter med et hundrede eller flere porte er tilgængelige til store netværk. Netværksomskiftere er også opdelt i to kategorier af hastighed, der tilbyder enten en 100 Megabit-forbindelse eller 10 Gigabit-forbindelse til alle de vedhæftede computere. Trådløse kontakter er også tilgængelige for områder, hvor masser af Ethernet-kabel ikke er praktisk, selvom computeren også skal have trådløse porte til at fungere korrekt.

Overvejelser

Du skal holde din netværkskontakt fysisk sikker udefra eller tyveri som det som værdifuldt objekt, der styrer al trafik på dit netværk. Hold en backup-knap til rådighed, hvis din nuværende switch fungerer på en eller anden måde, så du ikke mister din forbindelse til internettet på alle dine computere. Kør Ethernet-kablerne enten gennem loftet på vægge ved hjælp af en metal kabel løber for at forhindre skade på dem. Brug anti-virus- og firewall-software på alle vedhæftede computere, da det kan være nemt for flere computere at modtage en virus eller blive angrebet af en ondsindet hacker gennem din switch.

Størrelse

Netværksomskiftere kan tilsluttes sammen i på samme måde som de er forbundet til computere, så de potentielt kan bruges til at oprette et netværk af ubegrænset størrelse. Tilslut ikke mere end 132 enheder til en enkelt kontakt eller serie af tilsluttede kontakter, da din forbindelse til internettet vil begynde at nedbrydes efter dette punkt. Bryd dit netværk i flere mindre netværk, hvis du har mere end 132 computere, som alle skal dele filer eller en internetforbindelse. Hvis du har flere computere i samme område, som alle har brug for at dele filer eller være forbundet til internettet, ville det ikke være fornuftigt at betale for en separat internetforbindelse for hver af dem. En netværksafbryder er en enhed, der giver dig mulighed for at bro kløften mellem dine computere, så de alle kan dele ressourcer på samme tid.