Hvad er en privat IP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

IP-adresser blev først brugt i 1974. Først defineret som et 32-bit nummer, blev systemet udviklet til at dele information på tværs af computernetværk. Da internettet begyndte at vokse, blev der imidlertid udviklet en opdateret 128-bit IP-adresse. Oprindeligt var hver computer beregnet til at have sin egen unikke computer. Det blev dog hurtigt opdaget, at dette ikke var muligt på grund af mængden af ​​mennesker, der bruger internettet. For at bevare netværksplads blev private IP-adresser udviklet, hvilket gav flere computere mulighed for at dele en enkelt internetforbindelse.

Betydning

IP-adresser bruger et meget specifikt format, der består af fire sektioner af tal, der er adskilt af prikker eller decimaler (eksempel: 123.45.6789). Hver af disse sektioner ruter data mellem netværk til en bestemt computer. Internetudbydere overdrager typisk deres kunder en bestemt IP-adresse, der let kan opsiges efter behov. Private IP-adresser arbejder derimod ved at dirigere oplysninger til en offentlig IP-adresse, der så sikkert overfører oplysninger til brugerens computer.

Funktion

Typisk anvendes private IP-adresser i hjemmet og lokalt lokalt LAN-netværk. Da disse typer brugere ikke har brug for separate IP-adresser for hver computer i deres netværk, kan en privat IP-adresse hjælpe med at afbalancere serverplads og give bedre sikkerhed ved at forhindre computere uden for netværket fra at få adgang til dets plads. Derudover hjælper private IP-adresser med at bevare offentligt adresseringsrum for at sikre, at unikke offentlige IP-adresser er tilgængelige i fremtiden.

Funktioner

En privat IP-adresse fungerer ved at oprette forbindelse til NAT-tjenesten (Network Address Translation), et værktøj oprettet for at forhindre mangel på IP-adresser. NAT fungerer som en router, der forbinder computere uden for netværket til computerens private IP-adresse. Tjenesten skjuler da det private IP-nummer, så det ser ud til, at al information er sendt til samme IP-adresse - selvom der er flere brugere på netværket.

Fordele

Ud over at forhindre eksterne brugere Fra at få adgang til privat information kan en privat IP-adresse også give et ubegrænset antal enheder sikkert forbindelse til internettet. Fordi de ikke behøver at hente nye IP-adresser, kan private IP-adresser hjælpe internetudbydere og organisationer med at spare penge. Endvidere er en computer, der bruger en privat IP-adresse, usynlig for mange fælles netværksangreb, hvilket gør det til et sikkert og omkostningseffektivt valg for de fleste virksomheder og privatkunder. Hvis du er en hyppig computerbruger, er du nok bekendt med udtrykket 'IP-adresse'. Ligesom en postadresse identificerer placeringen af ​​et hjem eller en virksomhed, en internetprotokol eller en IP-adresse identificerer placeringen af ​​en computer - sikrer, at oplysninger, der sendes via internettet, bliver sendt til den rigtige computer. Selvom de fleste computere har en unik IP-adresse, er det muligt at blokere sin nøjagtige placering ved hjælp af en privat IP-adresse.