Hvad er et Netværk Hub?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Et hub er en netværksenhed, hvor informationsstrømmen akkumuleres og derefter distribueres til forskellige grupper og brugere. Det kan bruges mellem brugerne på samme lokalnetværk (LAN) og brugere på forskellige LAN. Et nav er en af ​​de vigtigste komponenter i et netværk. Hubs er enheder, der tjener som det centrale punkt, hvor kabler fra alle knudepunkter kommer sammen.

Funktioner

Computere er sammenkoblet til mange formål som at dele ressourcer og arbejdsbyrde, kommunikation og pålidelighed. Et netværksnav er en enhed, der bruges til at forbinde flere Ethernet-enheder sammen. De tilsluttede enheder skal bruge snoet par eller fiberoptiske kabler til tilslutning. Når enhederne er tilsluttet, bliver de en del af netværket. Et nav har flere porte, i hvilke de mange kabler går. Alle kabler, der går ind i navet, er indbyrdes forbundne.

Betydning

Navet er en enhed, der fungerer på det fysiske lag af OSI-modellen. Dette skyldes, at det handler om den faktiske fysiske transmission: måden signaler konverteres og videreføres gennem fysiske medier. En nav fungerer også som en repeater. Når der transmitteres i form af elektromagnetiske bølger, bliver signalerne svage med afstand. Et repeaternav vil forstærke og regenerere signalet for bedre kvalitet og liv. Ved at bruge repeater hubs kan afstanden udvides.

Størrelse

Hubs er tilgængelige i alle former og størrelser. Der er nav, som blot sender signalerne fra et knudepunkt til et andet. Disse kaldes dumme hubs. Så er der smarte hubs, der kommer med nogle begrænsede ledelsesmuligheder også. Der findes også nogle intelligente hubs. Disse hubs kan understøtte flere LAN'er og topologier og kan tilbyde omfattende styringsfunktioner. Disse hub kan endda huse andre modultyper som routere og broer.

Typer

Hvis du bruger et Ethernet LAN, men skal gå længere end normalt, skal du blot tilføje en repeater for at opnå den ekstra afstand. Disse typer nav, der gør signalet forsvindende, kaldes aktive nav. Disse kaldes også multi port repeaters. Hvis de ikke fungerer som en repeater, er de kendt som passive nav.

Identifikation

Hubs har generelt fire til tyve fire RJ-45 porte til snoet parkabling og en eller flere uplink-porte til at forbinde navet til andre hubs. Hubs har indikatorlys for at angive portlinkstatus og status for kollisioner. Et netværksnav er den egentlige hardware eller enhed, der gør det muligt for flere computere at forbinde sammen, der danner et netværk. Et netværksknap er en kritisk komponent, der gør det muligt for flere computere at oprette forbindelse til andre computere. Netværk hubs er almindelige i hjemmekontorer og virksomheder.