Hvor meget koster en trådløs internetadapter?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Trådløst netværk fungerer på samme måde som sikre trådløse telefoner, radioer og fjernsyn. Ved hjælp af en standard (802.11) indstillet af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE) sender trådløse adaptere data mellem computeren og routeren over radiobølger. Forskellige versioner af standarden (som f.eks. 802.11b, g eller n) bruger forskellige transmissionsmetoder og komprimeringsalgoritmer til at transmittere data ved højere hastigheder.

Typer

Trådløse netværkskort er bredt tilgængelige i flere typer. Desktop-brugere kan f.eks. Være velegnede til PCI-adapteren, der er designet specielt til at passe ind i en ledig udvidelsesspor inde i stationære computeren. Disse adaptere tegner generelt strøm fra skrivebordets strømforsyning ved hjælp af en stor ekstern antenne til at kommunikere stærke signaler med routere. PCMCIA-adaptere er derimod udelukkende designet til at passe ind i udvidelsessporet på ældre bærbare computere, nogle gange ved hjælp af en ekstern antenne at også producere stærke radiobølger (PCMCIA-adaptere med interne antenner opnår det samme mål, men med lavere radiostyring). Langt den mest populære er Universal Serial Bus (USB) adapteren, der er designet til simpelthen at tilslutte til en computer s USB-port, fungerer disse små og nemme at bruge adaptere med enten laptops eller desktops og støtter generelt plug-and-play-funktionalitet på både Windows og Mac-computere.

Funktioner

Trådløse netværkskort adhærer IEEE 802.11 standard, selvom forskellige versioner af denne standard tillader hurtigere hastigheder. Versionen er betegnet med et lille bogstav anbragt til slutningen af ​​standardnavnet; Den første version af protokollen, 'A', betegnes som 802.11a. Generelt, jo senere brevet falder i alfabetet, jo mere avancerede versionen af ​​protokollen: 802.11g understøtter for eksempel hastigheder på op til 54 megabit per sekund (54 Mbps). Den nyere 802.11n-version bruger dog multi-stream teknologi til at fordoble denne hastighed til 108 Mbps.

Fordele

Trådløse netværkskort har flere fordele. Ikke mindst af disse fordele er øget mobilitet; ved at frigøre en bærbar computer af sin tether til en internetforbindelse, er der virkelig muligt en trådløs oplevelse. Desuden kan stationære computere placeres hvor som helst i et hjem uden behov for komplicerede ledningsopgaver, boring og snaking af ethernetkabler langs bundkort. Endelig udslipper trådløse adaptere de fysiske begrænsninger af en kablet router ved at tillade op til 254 samtidige trådløse forbindelser på en enkelt router.

Overvejelser

Trådløse netværkskort varierer meget i pris, ofte fra så lavt som $10 til mere end $100 afhængigt af den understøttede version af den understøttede 802.11-protokol og adapterens designtype. USB-trådløse adaptere er generelt det billigste, med nogle modeller af 802.11g-adaptere, der sælger hos store detailhandlere til 9,99 dollar. En mere typisk 802.11n adapter fra en mærkeproducenten kan koste nærmere $50. Modeller designet til semi-permanent installation, såsom PCI-adaptere, fås til en højere pris, med de nyeste og mest kraftfulde versioner på $100. Trådløst netværk er blevet et hæfteklammer til computing i det 21. århundrede, hvor både bærbare og stationære brugere skærer kablerne mellem computer og router. Da trådløst netværk forøger, kan ejere af nogle ældre maskiner måske føle sig ude af den trådløse revolution. Med en enkel og billig adapter kan næsten alle computere være trådløse netværk aktiveret.