Hvordan fungerer mikrofonnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan fungerer et mikrobølgeledningsrelæ

Mikrobølgeledningsrelæer arbejder for at transmittere både digitale og analoge signaler. Som sådan er det i stand til at videreformidle information såsom langdistanceopkald og tv-signaler til sendere, der ligger langs radiobanenes synsfelt. For mikrobølgeledningsrelæ udveksles radiobølger mellem to punkter ved hjælp af retningsantenner, så der skabes et kontaktpunkt.

Et mikrobølgeenergis dannelse og funktion

Da flere kæder af mikrobølgeledningsrelæer er oprettet, kan de danne et mikrobølgeanlæg. Fordi alle disse relæer forekommer inden for 'synslinier' er der kun et meget smalt område, som radiobølgen passerer igennem. Disse antenner har en tendens til at blive installeret ved høje forhøjelser for at undgå forhindringer, fordi hver antenne skal transmittere lange afstande meget præcist. Dette giver dog mulighed for meget økonomisk brug af radioenergi og giver mulighed for et snævrere frekvensområde på grund af mindre interferens.

Anvendelser af mikrobølge netværk

Mikrobølge netværk blev oprindeligt populeret i 1950'erne som en måde at transmittere langdistanceopkald samt fjernsynssignaler mellem kontinenter Mikrobølgeanlægssystemet var ideelt til disse formål, fordi det kunne overføre store mængder data pålideligt over lange afstande. Men med fremkomsten af ​​fiberoptik, optiske relæforbindelser og kommunikation satellitterne faldt mikrofonnet ud af mode. I øjeblikket bruges de mere til bærbare radiooperationer, da de har lave driftsomkostninger, er effektive, og operatøren har direkte adgang til antennen.