Hvordan påvirker en virus computerfunktioner?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Generelle vira

Generelle computervira er pakker med software, der skjuler sammen med andre programmer, der synes at være gyldige. I de fleste tilfælde er viruset så lille og så godt skjult, at når en bruger indser, at den har 'piggybacked' med sit downloadede program, har viruset allerede begyndt at forårsage skade. De fleste generelle vira virker som humane vira. De gør dette ved at indtaste dit system og derefter udnytte det ved at bruge dets komponenter til at duplikere sig selv og spredes.

Trojanske heste

En trojansk virus, der undertiden omtales som trojansk hest, er opkaldt efter sin historiske navnebror . Ligesom trojanske hest i verdenshistorien forkæler en trojan sig som noget, det ikke er, men gør sig ikke kendt, før det har lavet det på din computer. Trojanske kan maskerer som spil, programmer eller dokumenter, som du downloader online. Når du har åbnet den eksekverbare fil, installerer trojaneren i stedet for programmet og inficerer din computer. Trojanen kan så forårsage dens skade, nogle gange slet slette harddisken. I modsætning til en generel virus kan en trojan ikke automatisk duplikere sig selv.

Worms

En orm er en infektion, der udnytter netværksforbindelser. Når en orm downloader sig på din computer, bruger den netværksforbindelser til andre computere, samt sikkerhedshuller til at duplikere sig selv og sprede. En orm bruger en computer på en computer netværkssystem til at scanne alle de andre computere, den er tilsluttet til sikkerhedshuller. Når ormen finder et hul på en anden computer på netværket, kopierer og indsætter den sig selv i computeren ved at udnytte sikkerhedshullet. tinues replikerer, indtil det løber tør for at inficere.

Email Viruses

En e-mail-virus spredes som en vedhæftet fil til en e-mail. Nogle gange kan denne vedhæftning ses, og andre gange kan det ikke. T. Visse e-mail-virus kan indlæses på din computer ved blot at åbne en e-mail i forhåndsrammen. Når viruset er åbnet, downloades det automatisk sin vedhæftning til din computer. e-mail-vira kan også kapre din computer og sende kopier af sig selv til alle på din kontaktliste.