Hvordan virker en internethastighedstest?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er testen?

En internethastighedstest er et værktøj, der tilbydes gratis af flere websteder, der tester internetforbindelsens hastighed. Du kan bruge resultaterne til at sammenligne de hastigheder, du får med de hastigheder du har været lovet i din internetkontrakt (det være sig med et DSL-, kabel- eller opkaldsselskab). Hver test, du kører, giver dig oplysninger om hastigheden af ​​både dine uploads og downloads. Mange af disse tests giver også sammenligningsdata til andre kunder i samme firma inden for regionen, så du kan få en ide om, hvorvidt dine hastigheder er på niveau med hvad alle andre får.

Udførelse af testen

For at udføre internethastighedstesten vil hjemmesiden først vælge en server baseret så tæt på dig som muligt. Ved at vælge den korteste vej mellem dig og en af ​​disse servere kan testens vært reducere ekstrastøj og andre faktorer, der kan give upålidelige resultater. Når dette er gjort, vil programmet bruge din computer til både at sende og modtage pakker af data til og fra serveren. Det gør det i en bestemt tid, og måler så meget, hvor meget dataene gik igennem. Dette giver dig en ide om, hvor hurtigt din forbindelse er. For at få de klareste og bedste resultater, anbefaler mange virksomheder, at du manuelt vælger en server til at 'hoppe' ud, og test derefter dine hastigheder mod den samme server, hver gang du kører testen. På den måde kan du reducere usikkerheden i de forskellige testmetoder.

Intet at downloade

Få internethastighedstest kræver, at du downloader noget for at køre programmet, bortset fra den nyeste version af Flash. Disse tests bruger normalt Flash til at vise resultaterne hurtigst muligt. Bortset fra det er alt browserbaseret, så du behøver ikke bekymre dig om at købe noget eller holde uønskede programmer på din computers harddisk.