Hvordan virker en trådløs bredbåndsrouter?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ethernet-forbindelse

For at dele sin internetforbindelse skal en trådløs bredbåndsrouter først tilsluttes til en aktiv bredbåndsforbindelse. Normalt vil bredbåndsinternetvirksomheder installere et kabelmodem til alle nye kunder, som vil have mindst en Ethernet-port. Ved at forbinde den trådløse router til kabelmodemet med et standard Ethernet-kabel, begynder routeren at modtage bredbåndssignalet fra modemet.

Router Setup

Når den trådløse bredbåndsrouter har en aktiv forbindelse fra kabeldrift, det kan konfigureres til at starte udsendelse af netværkssignalet. Trådløse routere kræver strømkilder, så det er vigtigt at tilslutte routeren til en stikkontakt, inden du sætter den op. De fleste trådløse bredbånds routere leveres med software til både Mac og Windows-systemer, hvilket gør det muligt for en bruger at ændre forskellige indstillinger. Brugere kan indtaste et navn på det nye trådløse netværk, de vil oprette, og de kan også afgøre, om de vil have routerforbindelsen beskyttet af et kodeord efter eget valg.

Trådløse forbindelser

Efter den trådløse bredbåndsrouter er konfigureret korrekt og tilsluttet både strømforsyning og kabelmodem, vil den begynde at sende et fælles trådløst netværk, som kan åbnes af enhver computer med et trådløst kort installeret. Når en bruger på en fjerncomputer forsøger at oprette forbindelse til det trådløse netværk, vil routeren automatisk tildele den en passende IP-adresse og begynde at overføre bit af netværksdata. Hvis routeren er beskyttet af et kodeord, bliver brugerne bedt om at indtaste referencerne fra deres computer, før de tilsluttes til netværket.