Hvornår var internettet opfundet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Ideen, der førte til internettet, blev lagt ud af J.C.R. Licklider i sit papir fra 1960 om computernetværk. Licklider blev informationschef på det amerikanske militærs forskningsagentur ARPA (senere kendt som DARPA) et par år senere. Det næste skridt var udviklingen af ​​pakkeomskiftningsteknologi, som gjorde det muligt at overføre oplysninger mellem computere i bundter af data kaldet 'pakker' af forskere ved MIT, National Physical Laboratory og RAND. Alt dette arbejde førte til aktiveringen af ​​ARPAnet mellem Standford University og UCLA i oktober 1969.

Effekter

ARPAnet var ikke internettet som vi ved og tænker på det i dag. Der var ikke noget 'World Wide Web' involveret, og der var heller ikke noget som en webbrowser. Men det var kernen i, hvad der ville blive internettet, og mange af de grundlæggende internetteknologier vi Nu blev det taget for givet, blev udviklet til brug på ARPAnet. Systemet blev hurtigt ekspanderet, og i begyndelsen af ​​1980'erne var mere end 200 uafhængige computer værter involveret.
ARPAnets succes lykkedes international pakkeveksling teknologi, selvom få udenlandske computersystemer blev tilsluttet ARPAnet. I stedet startede den internationale telekommunikationsunion X.25-standarden i 1974, som blev grundlaget for europæiske netværk som Storbritanniens JANET.
Der var væsentlige forskelle i, hvordan de to systemer generelt blev brugt. ARPAnet var primært en akademisk netværk, men det havde den generelle e-mail-funktion som vi kender det i dag. Det X.25-baserede system var tilgængeligt for erhvervslivet og havde en funktion kaldet Telnet.
I 1979 blev CompuServe den første sælger af e-mail-tjenester til hjemmecomputere. Derefter udvides tjenesten til at omfatte opslagstavler som FidoNet og andre velkendte tidlige internetudbydere som AOL og Prodigy.

Misforståelser

Ideen om at ARPAnet blev udviklet til at muliggøre datakommunikation til at overleve en nukleare angreb er lidt mere end en farverig historie. Det er rigtigt, at førende forsker ved RAND studerede pakkeskift som et middel til at forhindre kampskader ved at svække et computernetværk.

Funktioner

Næste fase i t hans opfindelse af internettet var forening af standarder i netværk. Flere blev forsøgt, men det var først i 1983, at TCP / IP-standarden blev skubbet igennem af DARPA. TCP / IP har siden været den universelle internetstandard. HTML, HTTP og den første webbrowser blev udviklet i Schweiz inden udgangen af ​​1990. ARPAnet selv var forældet og var blevet erstattet af nyere teknologier.

Teorier / Spekulationer

Mange dater opfindelsen af ​​internettet til ARPAnet går online, men det afhænger meget af hvad der menes med 'internettet'. Selve ordet 'Internet' blev ikke oprettet for at beskrive, hvad et netværk som ARPAnet gjorde mere end 5 år senere i 1974. Tænk på, at World Wide Web med sine browsere og multimediefunktionalitet er det, de fleste mener når de siger 'internet', og at da selv de mest primitive aspekter af webteknologi var blevet udviklet, var ARPAnet forældet. Derfor tænker nogle på internettet som at have virkelig begyndt i Schweiz i 1990, og ikke med ARPAnet i 1969. Modningen af ​​internettet var en af ​​de få virkelig revolutionerende begivenheder i slutningen af ​​det tyvende århundrede, en periode præget af en overflod af hyperbole og såkaldte revolutioner. Dette er almindeligt anerkendt, men overraskende få mennesker indser, at internettet på ingen måde var en skabelse af 1990'erne. I stedet er dens oprindelse årtier ældre og strækker sig tilbage til slutningen af ​​1960'erne.