Installation af Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Funktionen af ​​et netværk er at give flere computere mulighed for at bruge delte ressourcer, såsom en enkelt printer, en internetforbindelse eller blot at dele oplysninger og dokumenter med hinanden. Trådløse netværk og kablede netværk kaldes begge 'Ethernets', der trækker på det arkaiske navn for luft ('ether'), og er de netværk, der forbinder hinanden, men ikke nødvendigvis til omverdenen.
Denne vejledning er beregnet til at give et overblik over komponenterne og formålet med at installere et Ethernet på computere ved hjælp af Windows XP.

Typer

Der findes to grundlæggende typer af Ethernet-enheder: Kablet og trådløs. Kablet Ethernets bruger et system med 'Ethernet-kabler' til at forbinde separate computere og eksterne enheder (printere, scannere) sammen. De fleste Ethernet-forbindelser bruger en enhed kaldet et 'hub', som styrer trafik og styrer forbindelsen mellem den ene computer og den anden. De fleste computere, der er bygget i de sidste 10 år, har et kombineret 'Ethernet / modem' kommunikationskort installeret som standardudstyr. Ældre computere, eller dem uden et sådant kort, kan forsynes med et relativt billigt kort fra enhver forhandler for omkring $20. Et Ethernet-kabel er indsat i Ethernet-kortet på en computer, derefter spidset til navet, hvor det er indsat i en åben 'port'. På dette tidspunkt er det fysiske netværk etableret.
Trådløse Etherneter er lidt lettere, men kræver forskellige komponenter. I stedet for at bruge et Ethernet-kabel kræver trådløse etherner brugen af ​​en trådløs sender, der normalt er placeret inde i computeren. Dette kort er standard på de fleste bærbare computere, men må købes til stationære computere. Derudover er brug af et 'trådløst hub' i stedet for et hub også påkrævet. Selvom det kan lyde dyrt, er det ikke prisen på lange Ethernet-kabler, der kan sammenlignes med et trådløst Ethernet-kort, og de fleste trådløse hubs har også porte, der kan rumme kablede Ethernet-enheder. Når huben er tilsluttet, og den software, der følger med den kører, vil ethvert aktivt Ethernet-kort inden for rækkevidde automatisk genkende det. På dette tidspunkt er det trådløse Ethernet blevet etableret.
På dette tidspunkt er en hvilken som helst computer på en hvilken som helst type netværk også forbundet med en internetforbindelse, alle computere på Ethernet kan få adgang til internettet uden yderligere arbejde.

Geografi

Både kablede og trådløse Ethernet-enheder er begrænset af afstand. For kabelbaserede hubber er afstanden så længe det anvendte kabel tillader, selvfølgelig.Men trådløse Ethernet-forbindelser kan dog være snesevis af fødder til flere hundrede meter afhængigt af det trådløse hubs transmissionsstyrke. Pakken, som den trådløse hub kommer ind i, giver en ide om, hvad Ethernet'ens ideelle løb Ge vil være, men de er under optimale forhold. Da Ethernet bruger radiobølger, kan objekter og enheder, som hæmmer radiomodtagelse, også påvirke Ethernet.

Overvejelser

Sikkerhed er næsten altid et problem med trådløse Ethernet-forbindelser. Mens trådløse Ethernet-forbindelser er nemme at styre, fordi computere skal være fysisk forbundet med adgang til netværket, er trådløse netværk mere sårbare for uautoriserede brugere, der har adgang til dem. Heldigvis er der flere krypteringsindstillinger, der kan beskytte dit Ethernet, som du bør overveje at konfigurere til dit trådløse Ethernet.
Først er WEP eller 'Wireless Equivalent Privacy' og er en meget grundlæggende kryptering, der forhindrer ubrugte brugere i at få adgang til dit Ethernet . Typisk bruges en adgangskode til at tillade autoriserede brugere adgang til Ethernet. For bestemte personer er WEP imidlertid utilstrækkelig og kan nemt blive brudt.
Den anden er WPA eller Wi-Fi Protected Access. WPA bruger en mere kompleks algoritme end WEP til at holde ud af alt, men den mest dygtige computer 'hackere'. Det kræver også, at den autoriserede bruger indtaster et kodeord for at få adgang til netværket.

Effekter

For at dele ressourcer på tværs af netværket er det vigtigt at gøre mere end fysisk at etablere dit kablede eller trådløse Ethernet. Windows XP leveres med en 'Netværksopsætningsguide', som kan guide dig igennem processen med opsætning af dit netværk for at bruge fælles ressourcer. Klik på 'Start' og vælg 'Control Panel.' Vælg derefter 'Netværk og internetforbindelser' og endelig vælg 'Opsætning eller skift dit hjem eller lille kontornetværk' for at starte guiden. Du skal bruge en slags medielagringsenhed, før du starter processen (f.eks. En flashdrevhukommelsestav, en diskette eller en brændbar cd-rom). Når du har gennemført trin-for-trin-guiden, deler din Ethernet nu alle sine kombinerede ressourcer. Eksempelvis kan et dokument sendes fra den ene computer til den anden direkte over det etablerede netværk, eller en computer kan udskrive, mens en anden bruger scanneren. For mere information, se 'ressourcer' nedenfor. Computere bliver mere og mere almindelige i hjem og virksomheder både store og små. De fleste virksomheder og mange boliger har flere computere, printere eller andre eksterne enheder, der er beregnet til at blive brugt af mere end én bruger ad gangen. Den enkleste løsning er at etablere en 'Ethernet' -forbindelse. Det er nemmere end du måske tror.