Om at forbinde to computere sammen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

To eller flere computere, når de er tilsluttet sammen, danner et netværk. Et netværk af pc'er og beslægtede enheder kan formes på mange måder, og ved hjælp af hver enkelt måde har dets fordele og ulemper afhængig af størrelsen på netværket.

Overvejelser

At lave nogen form for computernetværk kræver nogle grundlæggende aspekter at blive taget hånd om.overvejelserne omfatter arten af ​​forbindelse.Dette kan være en fysisk forbindelse, som ledninger eller kan være en trådløs forbindelse, der arbejder over radio, infrarød eller mikrobølger Kommunikationsprotokol er en anden overvejelse En protokol tjener som sprog ved hjælp af hvilke computere på begge sider af et netværk 'tal' til hinanden.Mange kommunikationsprotokoller blev til stede, men den, der kom til udbredt anvendelse, var TCP / IP-kommunikationsprotokolldragt. Det er den samme protokol, der styrer internettet. < h2> Effekter Fil- og ressourcedeling, e-mails, messaging og sociale netværk er nogle af de fantastiske anvendelser af nutidens tilsluttede verden, som blev gjort mulig ved netværk af pc'er over hele kloden.

Størrelse < / h2> Som e-netværk spænder over et lille område som et værelse eller en virksomhed. Udtrykket LAN bruges til små netværk, der spænder over et rum eller eventuelt værelser. Det er den mindste type netværk muligt med to eller flere pc'er tilsluttet sammen. De metoder, der bruges til at forbinde denne form for netværk, omfatter kablet og trådløst Ethernet-standard. Hver pc i denne type netværk bruger en enhed kaldet Ethernet-kort eller LAN-kort, som enten kan være tilsluttet eller trådløst (kaldet 802.11-kort). Kabler, der anvendes i kablede LAN'er, kaldes snoet parkabler med en RJ-11-stik i begge ender. Trådløse netværk kan dannes ved hjælp af direkte computer til computerforbindelser eller ved at bruge en centralt placeret enhed, der hedder Access Point, som alle andre computere forbinder.

Geografi

Nogle netværk spænder over geografiske placeringer. Teknisk kaldt Wide Area Networks eller WANs. Disse oprettes normalt, når to eller flere LAN'er er tilsluttet sammen. Ideen bag oprettelse af WAN'er er at dele data ud over grænserne for en geografisk region, og disse netværk kan spænde over byer eller måske lande. WAN'er bruger nogle ekstra sæt enheder som routere, switches og hubs til at håndtere stort antal tilsluttede computere. Andre trådløse netværk end satellitbaserede netværk er ikke mulige over en sådan lang afstand.

Advarsel

Computere kan sluttes til hverandre for at dele information og ressourcer samt give mulighed for flere avancerede anvendelser af computere som kommunikation og forskning, som ikke tidligere var muligt. Selv om der er sket store fremskridt og fortsat gøres, er sikkerhed et problem at tage i betragtning, når du tilslutter to computere sammen. Deling af information sker på tværs af netværket, og det er vigtigt at beskytte disse oplysninger. I dag lever vi i en verden, der er forbundet mere end nogensinde før. Kommunikation mellem mennesker er blevet fundamentalt omdannet med indførelsen af ​​computere i vores daglige liv. Borte er de tidspunkter, hvor computere bruger at sidde alene i et mørkt hjørne af et rum, der ikke har nogen forbindelse til omverdenen. I dag er computere bundet op eller forbundet med hinanden for at aktivere flere typer af scenarier, der ikke var mulige før.