Om trådløse netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Der er en bred vifte af typer trådløse netværk til rådighed for offentligheden, der hver har sine egne fordele og udsendingsradius. Personlige netværksnetværk leveres generelt af Bluetooth-enheder, som forbinder headset og mobiltelefoner med et lille personligt arbejdsområde. Lokale netværk er større i skala og giver alle inden for et bestemt område adgang til det trådløse netværk. Disse bruger enten radio- eller mikrobølgeteknologi og benævnes almindeligvis Wi-Fi-områder eller 'hot spots'. WiMax er en ny form for trådløs teknologi, der udnytter en række Wi-Fi-tv-stationer eller store tårne ​​til at levere trådløse funktioner til et storbyområde.

Historie

De tidligste former for trådløse netværk blev implementeret under anden verdenskrig. Militæret brugte radiobølger til at kommunikere over store afstande. Teknologien er forbedret over tid og nået sit største niveau med oprettelsen af ​​satellitteknologi og det mobile netværk.
Trådløse netværk, som de eksisterer, blev nu almindeligt ved årtusindskiftet. De tidligste netværk blev oprettet for at bruge radiobølger på mindre steder. Men i fremtiden skabte fremskridtene hurtigere forbindelseshastigheder, og med oprettelsen af ​​3G-netværket blev der overført flere megabyte information hvert sekund. Det antages, at den næste generation af teknologi vil gøre det muligt for fjernsynet at gøre det muligt for fjernsyn med minimale omkostninger for forbrugerne.

Funktioner

Trådløse netværk bruges af forskellige årsager, både personlig og forretningsmæssigt. Mobilnetværket er langt det mest avancerede trådløse netværk i verden, hvor millioner af mennesker kommunikerer konstant med hinanden med mobiltelefoner. Nødvendige har gennemført teknologien for bedre at lette behovet for deres tjenester.
Den anden mest almindelige brug for trådløs teknologi er adgang til internettet. I lande og områder, hvor telekommunikationsindustrien er underudviklet, tillader trådløs teknologi nationer at springe på traditionelle kommunikationsformer som telefonlinjer og radiotårne ​​og benytte moderne trådløse faciliteter.

Advarsel

Undersøgelser foretaget i begyndelsen af ​​det 21. århundrede århundrede har vist, at trådløse netværk kan have negative virkninger for miljøet og menneskeheden generelt. Langvarig eksponering for elektromagnetisk stråling har vist sig at forårsage en række problemer både mentalt og fysisk hos mennesker. Mindre trusler såsom dårlig koncentration og kvalme er blevet set som bivirkninger, mens store problemer som for tidlig senilitet og cancer kan hæmme mulighederne for trådløse netværk i fremtiden.

Overvejelser

Et af de store problemer med trådløs netværk er den nemme adgang til personer, der ikke bør være på netværket. Fordi udsendelserne sendes gennem luften, er det muligt for hackere at modtage overførsler, de ikke bør. Dette er blevet en bekymring for regering, corporate og militær sikkerhed. Derudover har mange hackere fundet huller i de systemer, der er oprettet af teleselskaber. Mange tårne ​​har fejl i deres adgangspunkter, som enkeltpersoner sigter mod at modtage gratis internet. Trådløse kort kan også ændres for at give adgang. En række trådløse netværk har været på plads i hele verden i mange år. Netværk kan variere i størrelse fra personlige områder til drift til storskala udsendelser i hele byen. Trådløse netværk udnyttes af millioner af mennesker dagligt gennem mobiltelefoner og Wi-Fi-kompatible bærbare computere. Store bekymringer for netværketes sikkerhed og sikkerhed er blevet et stort problem i begyndelsen af ​​det 21. århundrede. Ulovlig hacking er blevet en bekymring sammen med sundhedsmæssige konsekvenser af langvarig udsættelse for stråling produceret af forskellige enheder.