Sådan åbnes porte på en skolecomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' på din computer. Dette er begyndelsen på de mest almindelige opgaver. Fra 'Start' -knappen, klik på 'Mine netværkssteder' for at åbne en skærm, der er dedikeret til dine netværks- og internetforbindelser.

2.

Se til venstre på skærmen for et område, der er markeret som 'netværksopgaver'. Find linket i dette afsnit, der siger 'Se netværksforbindelser.' Klik på dette link for at hente en liste over alle netværksforbindelser, der er forbundet med den skolecomputer, du bruger.

3.

Find den netværksforbindelse, computeren bruger til at oprette forbindelse til internettet . Dette vil ofte være det eneste emne på listen, der siger 'Connected.' Identificer forbindelsen, og højreklik derefter på forbindelsen for at trække en liste over muligheder op. Scan listen over valgmuligheder, indtil du ser 'Egenskaber', og klik derefter på linket.

4.

Klik på fanen 'Avanceret' i forbindelsesegenskaberne, og klik derefter på 'Indstillinger' . Dette åbner firewallindstillingerne på computeren. Bemærk, at i sjældne tilfælde er indstillingerne muligvis ikke tilgængelige. Hvis dette sker for dig, betyder det at ICF ikke er aktiveret, og alle porte er allerede åbne.

5.

Klik på fanen Undtagelser øverst i Windows Firewall Settings . På fanen Undtagelser skal du finde knappen 'Tilføj porte'. Klik på denne knap for at tilføje en ny port til listen over porte, som firewallen tillader adgang til eller fra.

6.

Skriv en beskrivelse af den port, du vil Åbn på skolecomputeren. Beskrivelsen kan være alt hvad du vil. Det har intet at gøre med havnenes drift og bruges kun til at finde porten, hvis du ønsker at ændre den på et senere tidspunkt.

7.

Indtast det portnummer, du ønsker at åbne. Fælles porte, der skal åbnes, er 80 for 'http' -websteder, 548 til fildeling og 1723 for et virtuelt privat netværk. Hvis du åbner en port, fordi netværket begrænser et af dine softwareprogrammer, skal du se installationsoplysningerne for programmet for at identificere den port, som den skal bruge.

8.

Klik på 'OK' på alle skærme. Du skal klikke på OK på skærmen for at tilføje en port, og derefter klikke på OK på Windows Firewall-skærmen, og klik derefter på OK en sidste gang på forbindelsesegenskaberne. Du har nu åbnet en port på din skolecomputer.

Tips og advarsler

  • På nogle ældre versioner af Windows kan du også blive bedt om at indtaste computerens navn eller IP-adresse. Hvis du er usikker på din computers IP-adresse, kan du indtaste 127.0.0.1 som et generisk svar på spørgsmålet.
  • Der er en række grunde til, at du måske skal åbne adgang til havne på en skolecomputer. Nogle af disse kan være legitime grunde, som f.eks. At give forældre adgang til oplysninger om deres barns kvaliteter. Andre gange kan der være en ulovlig grund, som f.eks. At omgå firewallet for at få adgang til MySpace og andre begrænsede hjemmesider. Det meste af tiden du skal blot åbne en port manuelt for at få et stykke software til at arbejde på en skolecomputer. Uanset hvorfor du skal åbne en port, er processen meget enkel og vil kun tage et øjeblik af din tid.