Sådan bruger du FTP med DOS i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

FTP står for File Transfer Protocol. Det bruges til at overføre filer fra en computer til en anden. Det er specifikt brugt til at overføre filer fra computeren, som du arbejder på på en anden computer.

2.

Det første skridt er at sprænge DOS. vælg 'Kør' fra startmenuen i Windows. Indtast 'Cmd' og tryk Enter. I den dialogboks, der vises, skal du skrive en kommandoprompt.

3.

Du skal nu navigere til det bibliotek, hvor de filer, du vil sende, er placeret. Det er her, hvor din grundlæggende DOS-viden vil komme til nytte (hvis du ikke kender DOS, se min eHow-side, 'Sådan bruger du det grundlæggende af Dos '). For at ændre mapper, brug kommandoen 'cd'. Hvis du vil ændre harddiske, skal du skrive brevet på den harddisk, du vil navigere til efterfulgt af et kolon, og tryk på Enter (f.eks. For at navigere til U-harddisken, skriv 'U:' - Bemærk! Dette fungerer kun, hvis du har en harddisk kaldet 'U' på din computer).

Nu er det tid til at bruge FTP. For at starte skal du skrive ftp efterfulgt af adressen på den placering du har vil overføre til. For eksempel (jeg arbejder med et websted kaldet backpackingforprincesses.com) - Jeg ville skrive 'ftp backpackingforprincesses.com'. Du skal muligvis indtaste brugernavn og kodeord. Når du har gjort det, skal du nu have adgang til den anden computer.

5.

Du skal navigere til det bibliotek, hvor du vil have filerne placeret. For eksempel 'cd public\_html / transferDirectory'.

p> 6.

Hvis du overfører binære data (f.eks. jpeg, png, bmp), skriv 'binær' og tryk enter. Hvis du overfører tekstdata (f.eks. Html, txt), skal du skrive 'ascii' og trykke Enter.

7.

Det er tid til at overføre. For at overføre en fil bruger du kommandoen 'put' som følger 'sæt filnavn'. For at overføre flere filer bruger du kommandoen 'mput'. Gør det som følger: 'mput file1.html file2.html' eller 'mput * .html'.

8.

Hvis du er færdig med at overføre filer, skal du skrive 'stop' at gå ud af ftp. Det er det! Denne procedure skal gentages for alle de filer, du vil overføre, og alle de forskellige mapper, du vil overføre til disse filer.

Du er nu en FTP-bruger / master. Hav det sjovt.

Tips og advarsler

  • Andre nyttige DOS-kommandoer omfatter dir (til listen filer), mkdir (for at oprette en mappe) og del (for at slette en fil)
  • Ofte kan computere, som du FTP til (f.eks. webservere) tillade linux kommandoer samt DOS-kommandoer. Du kan sandsynligvis bruge 'ls' og 'dir' med lignende resultater.
  • Det er ofte nødvendigt at sende store filer via internettet - for stort til at være en e-mail vedhæftning. Generelt anbefaler folk at installere ny software til at bruge FTP-software, herunder FileZilla eller WS-FTP. Nogle gange er den enkleste løsning dog den bedste; dette kan være tilfældet med FTP. Der er allerede et program på din Windows-computer kaldet FTP, og det er nemt at bruge. Uden at installere noget nyt, kan du få fat i nu.