Sådan holder du dit hjem trådløst netværk sikkert og fra at blive hacket

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Aktivér den højeste krypteringsstandard, din router har. WEP er en ret almindelig sikkerhedsprotokol, der anvendes på mange trådløse routere. Hackere har nu programmer, som de kan bruge til at montere et 'angreb' på din trådløse router og få 'tasten' eller adgangskode ved at overvåge transmissionerne og indsamle tal og tegn på nøglen på en måde, der svarer til, hvordan sikre krakkere lytter til stifterne i en lås, der falder i linje. Efter et øjebliks overvågning kan de hente din trådløse nøgle. WPA er en nyere krypteringsteknik, men den er også blevet hacket.

2.

Reducer afstanden, som din router sender. Undskyld at sige, men den eneste rigtige måde at forhindre det trådløse netværk i at blive hacket på er at begrænse sit sortiment. Du må ikke placere din router i vinduet eller op på en bogreol. Du kan begrænse rækkevidden af ​​det trådløse signal ved at placere det lavt, som f.eks. På gulvet. Brug ikke en antenne med høj forstærkning og sluk din router, når du tager afsted til arbejde.
Mange mennesker bruger bare standard SSID-navn til deres router, som Belkin. Alt dette gør, er at hjælpe hackere vide mere om din router for bedre at kunne hack den. Brug et unikt SSID-navn til din router, men ikke en, der identificerer din adresse eller navn.

3.

Du må ikke placere din router i et vindue eller højt. hjemme placerer jeg min router inde i en ventileret skrivebordslåge med et par bøger rundt om det. Dette dæmper signalet lige nok for at forhindre, at det bliver udsendt rundt i kvarteret, men det giver mig stadig nok rækkevidde til et godt, hurtigt Wifi signal rundt om huset indenfor omkring 100 fod af routeren.Jeg prøvede en række steder ved at tage min bærbare computer og forsøgte at oprette forbindelse fra forskellige punkter, som ude på gaden. Efter et par forsøg fandt jeg det rette sted i hjemmet, der ikke lækker for meget Wifi-signal uden for hjemmet. Selv om alt dette kan lyde lidt ekstremt, hvis dit netværk er hacket, kan du få din identitet stjålet, og det er noget, du ikke kan være for forsigtig med.
WPA er en stærkere kryptering end WEP Vælg altid WPA eller en af ​​de nyere krypteringsmetoder over WEP, hvis du får valget.

4.

Contac t en nørd. Hvis du er virkelig seriøs om at beskytte dit trådløse trådløse netværk, kan du kontakte en trådløs sikkerhedspersonale i dit område eller bruge et kabelbaseret netværk i stedet. Der er endda virksomheder, der installerer en slags elektromagnetisk blokeringsmaling, der holder alle trådløse signaler inde i hjemmet eller virksomheden og forhindrer dem i at lække udenfor. Dette er meget effektivt, men det blokkerer også mobiltelefonsignaler. Du skal også ikke nævne din router som standard brandnavn som 'netgear'. I stedet give det et navn, der ikke beskriver den slags router, du ejer, for at mindske fordelene ved hackere. For oplysninger om, hvordan du deler en internetforbindelse med en ven op til et par miles væk, se afsnittet om ressourcer nedenfor.

Du tror måske, at dit trådløse netværk er sikkert fra hackere, fordi du har aktiveret WEP eller WPA-PSK sikkerhedsforanstaltninger? Tænk igen. Sådan kan du beskytte dig selv yderligere.