Sådan opretter du en FTP-server i Mac OS X Leopard

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Apple-menuen i øverste venstre hjørne af menulinjen. Vælg og start Systemindstillinger.

2.

Klik på ikonet 'Deling' for at åbne vinduet Deling af indstillinger.

3.

< p> Klik på 'Fildeling' i servicelisten i venstre kolonne; 'Fildeling' bliver markeret, når den er valgt. Klik på afkrydsningsfeltet 'Til' for at tænde fildeling.

4.

Klik på knappen 'Valg' i nederste højre hjørne af vinduet Deling af indstillinger. Dette åbner vinduet 'Fildeling'. Klik på 'Del filer og mapper ved hjælp af FTP' for at tænde Mac FTP-serveren. Klik på 'Udført' for at lukke vinduet og gemme mulighederne. FTP-serveren kører nu. For at stoppe FTP-serveren skal du markere afkrydsningsfeltet 'Del filer og mapper ved hjælp af FTP'.

Tips og advarsler

  • Kun eksisterende brugerkonti er få adgang til FTP-serveren på OS X 10.5; Anonym FTP er ikke tilgængelig.
  • Du skal åbne port '21', standardporten til FTP, hvis du har en internetrouter. Dette vil gøre det muligt for brugere uden for dit netværk at få adgang til computeren via FTP.
  • FTP-transaktioner er usikre, idet brugernavne og adgangskoder sendes via netværket eller internettet som ukrypteret tekst.
  • FTP- eller File Transfer Protocol, tillader netværks- og internetbrugere at overføre filer fra en computer til en anden. Med Mac OS X, og ved at bruge systemets indbyggede Unix-kerne, kan du konfigurere en Mac til at fungere som en FTP-server med et par enkle klik.