Sådan sikres dit trådløse netværk uden adgangskoder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

En MAC-adresse eller medietilgangskontrolnummer tildeles hvert netværkskort, enheden, printeren eller USB-enheden. Kort sagt, det er en unik 16-cifret adresse i formatet 00: 1d: e5: 7h: 3f: 8h: 0g: 3a Hvert element har en unik MAC-adresse. Dit første skridt er at bestemme hvilke ting du vil have på dit hjem trådløse netværk.

Gå til hver computer og få MAC-adressen på den trådløse adapter. På en pc skal du bare åbne en kommandoprompt og skrive ipconfig / alle Alle netværksadaptere på systemet får MAC-adressen til det trådløse kort. For trådløse USB-adaptere er MAC-adressen normalt på et klistermærke på selve enheden.

3.

Indsamle MAC-adresserne fra andre enheder, du vil have på dit trådløse trådløse netværk. For printere skal det normalt være på et klistermærke, eller du skal muligvis udskrive en konfigurationsside. For tivo-enheder og spilkonsoller vil det være på netværkskonfigurationsskærmen.

4.

Når du har alle MAC-adresserne, skal du logge på kontrolpanelet for din router ved hjælp af IP-adresse, kan dette f.eks. Være 192.168.0.1. Gå til avanceret netværkskonfiguration og forbered dig til at indtaste adresserne. Men først en advarsel. Anvend IKKE filteret, før du tilføjer MAC-adressen til den computer, du er på lige nu. < /p>

5.

Føj din egen computer MAC-adresse, nogle gange vil der være en 'klon MAC adresse' -knap for at gøre det nemt. Fortsæt med at konfigurere de andre enheder, som du vil kunne

Når du har tilføjet alle enheder, herunder computeren, du er på, skal du aktivere det trådløse MAC-adressefilter.

p> 7.

Når filteret er aktiveret, kan du fjerne kravet om et kodeord. Ingen kan oprette forbindelse til dit trådløse hjemmenetværk, medmindre deres MAC-adresse er på den tilladte liste! Nu har du en helt sikker trådløst netværk.

Tips og advarsler

  • Lad ikke MAC-adressefilteret være på routerens ikke-trådløse porte, så du kan Tilslut altid, hvis du tilslutter direkte til din router med et netværkskabel.
  • Lad en enhed fra den tilladte liste for at teste om filteret virker, du kan altid tilføje det senere.
  • Vær sikker på at du har tilføjet din egen computer til den tilladte liste, før du aktiverer filteret, eller du vil ikke kunne oprette forbindelse til dit trådløse hjemmenetværk.
  • Træt af at lege med adgangskoder, når det kommer til at oprette forbindelse til dit hjem trådløse netværk? Her er en nem, ofte overset måde at sikre dit hjem trådløse netværk ved hjælp af et MAC-adressefilter.