Hvad betyder hyperlink?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Et hyperlink kaldes ofte som blot et 'link'. Det er et vigtigt element på næsten alle websider på internettet. Hyperlinks tillader websitebrugere at navigere på webstedet ved blot at klikke på relevante ord eller billeder. Det er næsten ubesværet og meget intuitivt. Hyperlinks bruges også ofte til at sende brugere til andre hjemmesider for at få flere oplysninger, som en støttehenvisning eller at forsøge at sælge dem noget.

Typer

Der er flere typer hyperlinks. En 'indlejret link' er en fremhævet deltekst, som når du klikker på, sender dig til en anden webside. Forslaget er, at den side, du bliver sendt til, har information, der er relevant for ordene i det integrerede link, men det er ikke altid tilfældet. Et 'varmt område' er en del af et billede eller et kort, der indeholder et hyperlink. Varme områder er praktisk, så brugerne kan følge billeder for at finde flere oplysninger. En 'inline link' præsenterer udenfor indhold til seeren uden at hun skal klikke på hyperlinket. Disse oplysninger fremkommer som tekstbokse, forhåndsvisningsbilleder eller et blæst billede af et bestemt område.

Funktioner

Hyperlinks er normalt indlysende i layoutet på en webside. Ord, der er hyperlinket, har tendens til at være en anden farve, normalt blå. Dette ændrer sig ofte til lilla, når hyperlinket er blevet brugt. De kan også være kursiv, understreget eller en anden skrifttype. Nogle gange ændres skærmbilledet, når en musemarkør rulles over et hyperlink. Dette kan være en ændring i markøren, en farveændring på skærmen eller en del af webindholdet, der forstørrer sig selv. Webprogrammører ønsker normalt, at deres hyperlinks er indlysende, så brugerne bliver nysgerrige og klikker på dem.

Funktion

Hyperlinks arbejder ved at oprette links på to punkter. Disse kaldes kildeanker og destinationsanker. Kildanker er det sted, hvor hyperlinket er placeret. Destinationsanker er hvor hyperlinket sender dig. Dette er normalt en hjemmeside-URL. Når den klikkes på, sendes brugeren til denne webadresse. Nogle gange åbnes der en anden fane eller et vindue for det hyperlinkede indhold, så brugeren stadig har adgang til det oprindelige indhold. Hyperlinks kan også sende brugere til PDF-dokumenter, e-mail og andre programmer på deres computer.

Advarsel

Mens hyperlinks blev oprettet for at gøre spredningen af ​​oplysninger på internettet mere bekvem og effektiv, er deres brug også blevet misbrugt. Mange websteder, der sælger varer eller medlemskab, trick brugere ind på deres websted ved at give vildledende links. Nogle webdesignere forsøger at forbedre deres internetsøgningsposition ved at oversvømme internettet med links til deres websted. Et trick er at skabe 'usynlige' links på websteder, der har samme farve som baggrunden, så de ikke kan ses. Flere retssager er blevet indgivet til beskyldning for personer, der har oprettet hyperlinks for krænkelse af ophavsretten. Dette problem er stadig et lovligt gråt område. Et hyperlink er en enkel måde at forbinde nogen, der ser indhold på internettet på en anden relateret side eller et dokument. Et hyperlink oprettes, så klik på et ord, billede eller funktion sender automatisk seeren til en anden destination. Hyperlinks er en værdifuld og bekvem måde at koble sammen oplysninger og er afgørende for spredningen af ​​World Wide Web.