Hvad er LAN?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Lokale netværk er computernetværk, der dækker et lille geografisk område. En trådløs router, der giver netværksfunktioner i hele hjemmet, er f.eks. Et eksempel på LAN-opsætning. LAN kan dog dække større mængder territorium. For eksempel kan en hel skole campus knyttes sammen på et LAN. LAN'er er kontrasteret af WANs, der dækker større områder og normalt involverer hurtigere dataoverførsler.

Størrelse

Det er svært at virkelig definere et LAN baseret udelukkende på størrelse. Nogle LAN'er er ekstremt små, mens andre er temmelig store. Sandheden er, at der ikke findes nogen virkelig definerende karakteristik, der gør et lokalnetværk et lokalnetværk. I stedet er det nemmere at sige, at ethvert netværk, der er relativt lille, sandsynligvis er et LAN. Desuden kræver større netværk som WAN'er ofte specialudstyr, der identificerer dem som værende for store til at være et lokalt netværk.

Funktion

Formålet med lokalnetværk er generelt en af ​​to forskellige ting. Den første potentielle funktion er at oprette et computernetværk ud af separate computersystemer. I denne opsætning kan mange forskellige computere knyttes på tværs af et LAN. Den anden store funktion af lokale netværk er at forbinde mange forskellige computere til internettet ved hjælp af færre forbindelser end computere. Dette er hvor mange mennesker der bruger trådløse routere hjemme eller i forretningsmiljøet.

Typer

Der er to hovedtyper af lokalnetværk: trådløst og kablet. Trådløse LAN bruger generelt WiFi-teknologi til at forbinde computernetværket sammen via en central trådløs router. Kablede LAN'er har derimod tendens til at bruge enten ethernet-kabel eller, mindre ofte, USB-kabel. En af disse kabler bruges til at forbinde alle computere i netværket til en central router.

Betydning

I forretningsbranchen muliggør LAN'er sømløs datadeling i hele bygninger, noget der var ekstremt svært at håndtere før sådan teknologi blev rigelig. Den private verden har også stor gavn af LAN-teknologien. Lokale netværk i hjemmet giver mulighed for større underholdning og nem adgang til internettet i hele ens hjem. Mens det moderne samfund ville være muligt uden lokale netværk, ville det helt sikkert være meget anderledes og ville ikke køre næsten lige så glat. LAN står for 'lokalnetværk.' I det moderne samfund er sådanne computernetværk i stigende grad vigtige og har en alvorlig virkning på måden, hvorpå folk driver forretning. Der er flere forskellige metoder til oprettelse af et lokalnetværk, der hver især bruger anden teknologi til at fungere.