Hvad er bredbånd?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Der findes en række typer af bredbåndsmedieforbindelser, men der er fem teknologier, der er mest almindeligt anvendte i dag: Den første er asymmetrisk digital abonnentlinje (ADSL), den anden er symmetrisk digital abonnentlinje (SDSL) og den tredje er kabel. Satellitbredbånd og trådløst bredbånd er henholdsvis fjerde og femte.

Funktioner

ADSL er en populær bredbåndsforbindelse på forbrugermarkedet. Dette skyldes primært, at alle med en normal telefonlinje vil kunne bruge ADSL. Hastigheden af ​​ADSL kan variere fra 128 kilobit per sekund til mere end 5 megabit per sekund. Da ADSL er asymmetrisk, er uploading af data meget langsommere end at downloade data fra internettet. I modsætning til ADSL-bredbånd har du brug for en ekstra telefonlinje til at bruge en symmetrisk digital abonnentlinje. SDSL har samme upload og downloadhastigheder.

Overvejelser

Mens ADSL og SDSL begge kræver en telefonlinje, giver kabelbredbånd en internetforbindelse, der løber gennem de eksisterende koaksialkabler i dit hjem, på samme måde som din tv-kanaler vises. Hvis du ejer et kabel-tv, kan du forbinde til en kabelforbindelse. Af denne grund er kabelbredbåndsforbindelser meget hurtigere end enten ADSL eller SDSL, fordi kablet har en højere båndbreddekapacitet end en telefonlinje. Hastigheden af ​​kabelforbindelser kan variere fra 2 megabit per sekund til 8 megabit per sekund.

Funktion

Satellitbredbåndsteknologi fungerer meget som en kabelforbindelse. Satellitbredbåndsforbindelser er almindelige i landdistrikterne, hvor andre bredbåndsteknologier stadig er relativt sjældne. En parabolantenne bruges til at sende og modtage data.

Tidsramme

Trådløst bredbånd er en forholdsvis ny type bredbåndsteknologi. Trådløst bredbånd overfører data på samme måde som mobiltelefoner transmitterer data. For at få adgang til en trådløs bredbåndsforbindelse skal du normalt forbinde en mobiltelefon til din bærbare computer eller stationære computer. Hastighederne på trådløst bredbånd kan variere fra 128 kilobit per sekund til 3 megabit per sekund.

Fordele

Bredbånd kan levere højhastighedsadgang til internettet på grund af dens høje dataoverførselshastighed. Denne dataoverførselshastighed er baseret på en maksimal downloadhastighed, der igen måles i og megabits per sekund. Datahastigheder for bredbåndsforbindelser varierer, fordi forbrugerbredbåndsteknologier som ADSL understøtter en langsommere uploadhastighed end download rate. Bredbåndsforbindelser kan også have forskellige båndbredder med varierende datahastigheder, som kan variere fra 64 kilobits per sekund til 1 megabit per sekund. Bredbånd er et udtryk, der bruges til at beskrive forskellige typer af højhastighedsadgang til internettet. T6, en måde at transmittere information på, kan sammenlignes med smalbånds internetforbindelser med hensyn til en motorvej: Bredbåndsinternetadgang er et svar på en multilane-motorvej, der giver mere trafik end en enkelt banevej (smalbånd). Det er en hurtigere og bedre adgang til det verdensomspændende web end dial-up, dets forgænger. De to er fundamentalt forskellige med hensyn til forbindelseshastighed, dataoverførselshastigheder og pris.