Hvad er en trådløs netværksnøgle?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Trådløse netværk er nu allestedsnærværende, og et stort antal boliger indarbejder et trådløst netværk i deres infrastruktur. Fordi et ubeskyttet netværk er en ulåst virtuel dør, kan enhver inden for rækkevidde piggyback på nettet uopdaget. Deres aktivitet kan spænde fra den godartede (bruger den til websurfing og e-mail) til virtuel fejl (downloading af store filer, der ofte er copyright-beskyttet materiale for at undgå flaskehals på deres egen forbindelse) til retfærdig kriminel aktivitet (adgang til personlige data på dine computere , stjæle adgangskoder og finansiel information).

Typer

Der er mange typer trådløse sikkerhedsscenarier, der skal overvejes, når du konfigurerer et trådløst netværk. De mest almindelige typer til brug i hjemmet og på kontoret er WEP (Wired Equivalent Privacy) og WPA (Wi-Fi Protected Access). Hver af disse typer har flere muligheder og forskellige bits (som øger sikkerheden for det trådløse netværk). Der er også et helt spektrum af mere komplekse trådløse sikkerhedsstandarder over hele virksomheden, men de fleste af disse ligger langt ud over den gennemsnitlige computerbruger.

Funktioner

Den trådløse router (eller adgangspunktet) er hvor Sikkerheden for det trådløse netværk er konfigureret. Her indstiller administratoren sikkerhedsparametrene, herunder brugeradgang, firewallkonfigurationer og adgangsgrænser. Derefter indtastes nøglen på hver computer, der har adgang til det trådløse netværk. For et mere sikkert netværk skal netværksnøglen indtastes på brugerens computer af administratoren og ikke gives til slutbrugeren.

Advarsel

En tabt eller glemt trådløs netværksnøgle kan være et problem, især på et netværk med mange brugere og mange trådløse adgangspunkter og repeaters. Nulstilling af en enkelt router i et hjem eller en lille kontorsituation er en lidt irriterende, men alligevel simpel proces, men når du behandler mere end fire eller fem slutbrugere , dette kan blive et tidskrævende problem. En god netværksadministrator skal have routerens konfiguration sikkerhedskopieret og klar til overførsel til en ny router i tilfælde af tabt kodeord eller router hardwarefejl.

Expert Insight

Den sikreste type trådløst netværk nøglen er en, der består af tilfældigt genererede bogstaver og tal. Men på grund af arten af ​​denne type netværksnøgle er det svært for brugerne at huske det. Et skærmbillede på routerens konfigurationsside kan være et praktisk værktøj, men efterladt det på et let tilgængeligt sted på din computer, vil arbejdsområdet ødelægge dit netværks sikkerhed, da en tyv eller uautoriseret bruger ville kunne Få adgang til netværket med disse oplysninger. En trådløs netværksnøgle er en sikkerhedsfunktion, der forhindrer uautoriserede brugere i at få adgang til et trådløst netværk. Det kan være en simpel adgangskode eller en selvstændig genereret kombination af cifre og bogstaver. Et godt antal trådløse netværk forbliver stadig ubeskyttet, hvilket gør dem sårbare over for hackere og datatyvere. De fleste hjemme- og SOHO-routere giver brugere mulighed for nemt at konfigurere en høj grad af trådløs sikkerhed.