Hvad er et trådløst pc-kort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Når bærbare computere blev populære, var det første, som brugerne bemærkede, at de ikke havde alt lige ved hånden, som de gjorde med deres desktop-modeller. Harddiske var mindre, så de havde ofte brug for tilslutning til eksterne harddiske eller senere hukommelseskort. Det er her, hvor PCMCIA (Personal PC Memory Card International Association) kom ind. I 1989 dannede den ifølge gruppens hjemmeside standard for, hvad der ville blive kendt som PC-kort. Disse kort blev meget populære for trådløst netværk og internetadgang, fordi de var små - kun lidt større end kreditkort - og kunne nemt komme ind og ud af en bærbar computer. De kablede enheder fungerede ved at tilføje en port for at oprette forbindelse til netværket. De kan også bruges til at tilføje universal serielbus (USB) og Firewire-porte.

Funktion

Det trådløse pc-kort sættes blot i pcMCIA-stikket, der normalt findes på siden af ​​en bærbar computer. Disse kort fungerer ofte uden softwaredrivere, men nogle gange skal drivere installeres, især på Windows-baserede computere. Apple Macintosh-bærbare computere, især tidlige Powerbooks, bruger pc-trådløse kort uden ekstra drivere, men kun på bestemte modeller. Nogle pc-kort fungerer kun i Windows-baserede computere.

Typer

Trådløse pc-kort følger de samme protokoller som indbyggede trådløse kort. Disse er i overensstemmelse med hastigheden af ​​forbindelsen 802.11b, 802.11a, 802.11g og 802.11n. Den første ud var 802.11a, som er hurtigere end den efterfølgende 'B' -protokol, der bruges af det oprindelige Apple Airport-kort, ifølge Low-End Mac-webstedet. 802.11g-standarden, kaldet Airport Extreme af Apple, var betydeligt hurtigere for forbindelser. Apple introducerede den nye 802.11n-standard, da den udgav sin Airport Extreme Base Station.

Effekter

For ejere af ældre bærbare computere er det trådløse pc-kort en billig måde at have trådløs forbindelse til hånden. De spænder i pris fra omkring $20 til $150, afhængigt af firmaet og den anvendte protokol. Et pc-kort kan smides ind i en bukselomme eller en lomme i en bærbar taske og trækkes kun ud, når det er nødvendigt. Det er nemt at tilslutte og unplugge med et tryk på en knap.

Overvejelser

Da de fleste nye bærbare computere har mulighed for indbygget trådløs forbindelse, er pc-kort-indstillingen generelt for ældre laptops. Men nogle meget lave priser bærbare computere kan være mere økonomiske, hvis du forlader det indbyggede kort og vælger det eksterne PC-kort fra en anden fabrikant. Når du køber en sådan computer, skal du dog sørge for at have en pc-kortspor. Trådløs internetforbindelse sprang op overalt i de sidste par år, men ikke alle kommer til at købe en helt ny computer med trådløs teknologi indbygget. Men mange bærbare computere har allerede en del af løsningen: de har PCMCIA-slots til kablet netværksforbindelse eller tilføjer periferiudstyr.