Hvad er opkald?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Opkaldshastigheder er enormt langsommere end den høje båndbredde, der leveres af bredbånd, og forklarer, hvorfor de fleste internetbrugere foretrækker mere moderne teknologi. I dag er opkaldsmodemerne teknisk set en maksimal overførselshastighed på 56 kilobit per sekund, men leverer normalt kun 40 til 50 kbps. Tilslutningshastigheden bestemmes af infrastrukturen og hvor mange der bruger det. Digitale abonnentlinjer, en teknologi hvor højbåndsbredde er tilvejebragt via telefonlinjer, opnår alt fra 128 kbps til 1,5 megabit per sekund, og kabel og satellit er meget hurtigere.

Størrelse

En undersøgelse fra 2008 af Pew Internet og American Life Project viste, at cirka 70 procent af voksne amerikanere, der bruger internettet hjemme, bruger kun ca. 15 procent dial-up (se Resources). Det er et kraftigt fald fra 36 procent i 2006 og 60 procent i 2003. Dial-up er endnu mere sjældent i Europa.

Geografi

Bredbånd er ikke tilgængelig i mange landdistrikter på grund af lav befolkning, hvor installation af højbåndsbredteknologi ikke ville være omkostningseffektiv i betragtning af det lille fortjenstpotentiale. Dial-up vælges også almindeligt af brugere på grænsen d budgetter, fordi det er billigere. Pew-undersøgelsen viser at vedtagelsen af ​​bredbånd af lavindkomstinternetbrugere ikke stiger markant, og at 32 procent af opkaldsbrugerne siger, at prisen skal falde inden de logger på.

Historie

Computer netværk først begyndte i 1950'erne, men blev ikke udviklet til personlig brug i mange år. 1970'ernes teknologi involverede et ydre modem, som telefonmodtageren blev placeret i. World Wide Web blev oprettet i1989, og blev hurtigt udbredt. I midten af ​​1990'erne blev internettet i hjem stadig mere almindeligt.

Overvejelser

Dial-up har mange ulemper i forhold til den høje hastighed, der leveres af bredbånd. Online spil og streaming medier virker ikke rigtig godt, hvis overhovedet, ved dial-up. Websider indlæses meget langsommere, især hvis et websted har mange billeder. Folk kan downloade filer, softwareopdateringer, programmer, videoer og musik enormt hurtigere med bredbånd. Billeder kan overføres i løbet af få sekunder med bredbånd, men det kan tage flere minutter at uploade et billede med en opkaldsforbindelse, især hvis opløsningen er høj. Dial-up er internetadgang via en telefonlinje og et modem. Modemet ringer til en internetudbyders nod og forbinder til et modem der. De fleste bruger ikke denne teknologi længere, men det var ikke den eneste metode, der var tilgængelig.