Hvordan fungerer computerservere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Få af os arbejder på computere, der ikke er forbundet på en eller anden måde til andre computere. Uanset om det er på arbejde, på biblioteket eller på internettet, hvis vi ikke kører en computerserver , er vi højst sandsynligt forbundet med en. Computerservere er overalt, og hver enkelt kan betjene flere funktioner på samme tid. Den egentlige definition for en computerserver kan variere. Nogle definerer det som et softwareprogram. Nogle definerer det som en computer. Og nogle definerer det som en protokol eller et kommunikationssprog. Denne artikel vil fokusere på 'computer' -serverdefinitionen, da dette er den mest almindelige brug. Internet som vi kender det består af to typer brugere - klienter og servere. Klientcomputere udgør størstedelen af ​​onlinetrafik. Servere er dem, der leverer websider, e-mails og søgemaskineresultater, mens kunderne er dem, der stiller anmodningerne.

Funktioner

En computer server kan udføre mere end et serverprogram. Mange af serverne vi møder eve ryday har også web-, email- og ftp-servere. Hver enkelt af disse applikationer udfører en anden tjeneste. Heldigvis letter vores webbrowsere det meste af den kommunikation, der foregår mellem klient- og servermaskiner.

Browserkommandoer og domænenavne gør meget af det arbejde, der får os, hvor vi ønsker at gå online. En hjemmeside adresse eller domænenavn består af (3) dele -

1. 'http' - er protokollen brugt til at kommunikere mellem klient og server
2. 'www.website. com '- er værtsnavnet eller navnet på det sted, hvor webstedet er fundet
3.' .address.html '- bliver filnavnet søgt

Når en browser sender en anmodning om en webside, forbinder den med den server, der servicerer værten angivet i IP-adressen. Den anmodning, der sendes af browseren, kaldes en 'GET' -kommando. Derefter scanner serveren internet registrar sites for den indtastede adresse, så sender filen siden tilbage til vores browser i et html format. Vores browser oversætter formateringen og viser siden på vores skærm.

Funktion

Domænenavnet adresser, som vi er bekendt med, er faktisk læsbare versioner af numeriske adresser, kaldet IP-adresser. IP-adresser er de faktiske placeringspunkter for hver hjemmeside Registrar-websteder og domænenaverservere er bestemte typer computere, der kortlægger alle eksisterende internetadresser. Hvad disse to servertyper gør, er at matche de numeriske adresser med de læsbare adresser og give de ønskede oplysninger til webserveren, som derefter leverer webstedets placering til vores browser.

Da der er forskellige applikationer for hver serverforespørgelsestype, er der forskellige kommunikationsporte, hvorigennem der anmodes om. En port er simpelthen en udpeget kommunikationskanal, der bærer Oplysningsanmodninger fra computer til computer. Webservere er normalt tildelt port 80, mens ftp-servere er på port 21. Telnet- og gopher-servere har også udpegede porte.