Hvordan fungerer en bredbåndsrouter?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvordan trådløse b-routere fungerer

Trådløs-B-router forbinder til et kabel- eller DSL-modem. Signalet er opdelt af bredbåndsrouter til alle computere på netværket. Netværket kan stilles til rådighed for alle computere i dit hjem eller kontor. Internet-signalet deles. Også alle computere kan forbinde med alle andre computere på netværket, der leveres af bredbåndsrouterens sammenkobling. Routere forbinder flere netværk sammen såvel som andre routere. Bredbåndsrouteren leveres med en server og firewall. Alle computere, der bruger serverforbindelsen, er beskyttet af firewallen.

Hvordan bredbåndsroutere forbinder computere til internettet

Typisk består en internettetilslutning af DSL- eller kabelmodemet, en bredbåndsrouter og to eller flere computere. Kabel- eller DSL-linjen forbindes fra kabelledningen eller telefonlinjen til et eksternt modem. Modemet er så forbundet til en bredbåndsrouter. Fra bredbåndsrouteren er signalet opdelt. Hver computer får en IP-adresse fra bredbåndsrouterens DHCP-server. På grund af DHCP-serveren får hver computerstation i dit hjem eller kontor en rute for at få adgang til internettet. Nogle routere kan købes direkte af internetudbyderen. Ved at købe eller leje bredbåndsrouteren behøver brugeren ikke at prale med kompatibilitet mellem computeren og routeren. En bredbåndsrouter fra en internetudbyder kan også erstatte behovet for et ekstra modem og ledninger. Nogle routere fra ISP-udbydere kan omfatte modem i routeren.

Hvordan Ethernet er forbundet mellem en router og en computer

På bagsiden af ​​en computer eller bærbar computer er der en Ethernet-port. Denne port er forbundet til en router via et Ethernet-kabel, hvilket ser ud som en ekstra tyk telefonledning. Ethernet-forbindelsen kan nogle gange være aktiveret, især hvis du skifter fra trådløst bredbånd til en direkte forbindelse til din router. På din computer er det nemt at åbne kontrol pa nel i Windows og klik på 'Se ledige forbindelser.' Dobbeltklik på LAN-forbindelsen gør det muligt for computeren at oprette forbindelse til bredbåndsrouteren via en direkte Ethernet-forbindelse. Du skal blot tilslutte Ethernet-kablet til routeren og din computer.