Hvordan virker en trådløs DSL-router?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En trådløs DSL router spiller en integreret rolle netværk og forbindelse til internettet. For at starte processen sender din computer alle filer eller oplysninger, du vil dele til sin trådløse adapter. Adapteren transponerer informationen til et radiosignal, som det derefter sender over en antenne til routeren. Den trådløse router fungerer som mellemmand eller nav for information, der transmitteres. Fra routeren kan det enten gå til andre trådløse adaptere, der er tilsluttet andre computere, der bruger det samme netværksrum eller til et modem og derefter videre til internettet.

Når routeren har sendt oplysninger til andre computere for eksempel omsætter deres trådløse adaptere informationen fra et radiosignal tilbage til sin originale form, som derefter kan fås af deres computere. Hvis oplysningerne bliver sendt videre til internettet, sendes det fra routeren til et modem, hvilket er computerens gateway til verdensomspændingen.

Processen fungerer på samme måde i omvendt. Oplysninger fra internettet kommer via et modem, der sendes til routeren enten via en tilsluttet Ethernet-kabel eller over luften. Routeren sender derefter informationen i form af et radiosignal til en computers trådløse adapter, som omdanner det til brugbar information, hvilket gør det tilgængeligt for brugeren.

Hele processen lyder utroligt kompliceret og tidskrævende, men i th Endelig sker det næsten øjeblikkeligt takket være fremadskridende teknologier og hastigheden af ​​dataoverførsel, modemer og routere.