Hvordan virker en trådløs bærbar computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløst kort

For at oprette forbindelse til et trådløst netværk skal en bærbar computer først få adgang til et trådløst kort. De fleste bærbare computere leveres med et trådløst kort, der allerede er installeret, men for dem der ikke kan, kan både interne og eksterne kort købes og derefter opstilles til brug sammen med en bærbar computer. Interne trådløse kort forbinder typisk med computerens bundkort, mens eksterne kort bruger en af ​​bærbarens USB- eller Firewire-porte.

Aktivering af trådløs

Nogle trådløse trådløse kort tændes automatisk og begynder at søge efter et gyldigt netværk forbindelse. På den anden side skal nogle kort være fysisk tændt eller aktiveret via et softwareprogram. I begge tilfælde henvises til din bærbare computerens manual for at finde ud af, hvordan du aktiverer dit trådløse kort. Når det trådløse kort i en bærbar computer er blevet slået til, begynder det at søge efter et trådløst netværk.

Søgning efter et netværk

Når bærbare computerens trådløse kort har fundet gyldige forbindelser, skal kortets softwareprogram give brugeren en liste over de tilgængelige trådløse netværk inden for en given radius. Visse trådløse kort har stærkere forbindelser og kan derfor få adgang til netværk, der er længere væk. Når en bærbar computer søger trådløst internet, forsøger netværkskortet at identificere trådløse adgangspunkter, der udsender et gyldigt signal.

Oprettelse af forbindelse til et netværk

Den bærbare computers trådløse software tillader brugeren at vælge et trådløst netværk for at oprette forbindelse til fra listen, som den fylder. Når brugeren har valgt et netværk, begynder den bærbare computer at sende data bit til det trådløse adgangspunkt eller netværkskilden. De fleste trådløse netværk er beskyttet af en vis grad af sikkerhed, så den bærbare computer kan bede brugeren om at indtaste en krypteret adgangskode til det valgte netværk. Hvis brugeren er autentificeret korrekt, fortsætter datastrømmen mellem den bærbare computers trådløse kort og netværksadgangspunktet, så brugeren kan oprette forbindelse til internettet fra den bærbare computer.