Hvordan virker et computernetværk Hub?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Et netværksnav er en netværksenhed, der forbinder til et eller flere udstyr. For eksempel kan en computer forbinde til en server, printer og en anden computer via et netværksnav. Det er nyttigt at dele ressourcer og sende data, som den modtager. Det hjælper til at forbinde disse enheder sammen uden at skulle forbinde direkte til hinanden. Der er tre typer netværkshubs: Passive Hubs, Active Hubs og Intelligent Hubs.

Passive Hubs

Et af de typer af et netværksnav er det såkaldte passive hub. Det er en gennemgang, der ikke gør noget mere end bare at sende signaler, som den modtager via dens indgangsport, så sender den ud gennem outputporten. Det gør ikke noget for at regenerere eller behandle signalerne, fordi det kun virker som en stik af forskellige ledninger i en topologi.

Active Hubs

Et aktivt hub fungerer mere end blot et stik, men regenererer også databitene for at sikre signalerne er stærke. Et andet navn til et aktivt hub er en multiport repeater. giver en aktiv deltagelse i netværket bortset fra at fungere som en grænseflade.Det deltager i datakommunikationen, som f.eks. lagring af signaler modtaget via indgangsportene, inden de videresendes. Den kan overvåge dataene, som den videresender og til tider hjælper med at forbedre signaler før videresendelse

Intelligent Hubs

Et intelligent hub kan udføre alt det passive hub og det aktive hub gør og hjælpe en mand. alder netværksressourcerne effektivt for at sikre, at netværkets ydeevne er yderst effektivt. Et intelligent hub kan hjælpe med fejlfinding ved at identificere den aktuelle placering af problemet og hjælpe med at identificere årsagen og opløsningen. Det er meget tilpasset forskellige teknologier uden at skulle ændre sin konfiguration. Det intelligente hub udfører forskellige funktioner som brodannelse, routing, switching og network management.

Hastigheder

Netværks hubs kommer i forskellige hastigheder, også kendt som netværksdatahastighed eller båndbredde. Der er ældre netværk hubs, der tilbyder 10 Mbps hastigheder, derefter senere i 100 Mbps. I større netværk kan det være nødvendigt at bruge et netværksnav med dobbelt hastighed, som kommer i både 10 og 100 Mbps for at give forbindelsespunkter til computere eller printere, der kører 10/100 Mbps.

I et hjemmekontor eller en mindre virksomhed kan man bruge et mindre netværksnav, der normalt kommer i fire eller seks porte. Før du køber et hub, skal du tage højde for, hvor meget udstyr der skal forbindes til netværksnavet.

Opsætning af et netværkshub derhjemme

Få en internetforbindelse fra en internetudbyder (internetudbyder). Når din internetforbindelse er installeret, kan du slutte dit netværksnav til modemet ved hjælp af et netværkskabel (Cat5 eller RJ-45). Derefter kan du tilslutte et andet kabel til NIC (Network Interface Card) på din computer; gør det samme med andre computere eller printere, der skal være i dit netværk. Hvis du har et trådløst netværk, kan du få et trådløst hub; bare sørg for, at dit hub har nok antal trådløse porte til rådighed for hver forbindelse.