Om Ethernetrammer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Forskning på ethernetrammesystemer begyndte i 1972 hos Xerox. Den første version, der blev udviklet, kaldet Ethernet Version 1, blev udgivet kun 8 år senere af DIX-konsortiet, som bestod af Xerox, Intel og DEC. Robert Metcalfe, David Boggs, Chuck Thacker og Butler Lampson var opfindere krediteret opfindelsen af ​​Version 1. I 1980, samme år den første version blev frigivet, begyndte forskning på en nyere version af ethernet-ramme. Den nye ramme, Version II Ethernet, blev udgivet i 1982. Det følgende år blev Novell NetWare '86 frigivet, hvilket var baseret på specifikationerne, der blev brugt i Version 1. I 1985 blev Novells endelige version, 802.3 udgivet. Denne version var blevet ændret for kompatibilitet. En endelig Ethernet-ramme blev udviklet kort tid efter Novells særegenhed, der blev oprettet for at løse kompatibilitetsproblemerne mellem Version 2 og 802.3.

Typer

Der findes fire hoved-ethernet-frameformattyper, der i øjeblikket er tilgængelige til kommerciel brug. digital signalkodning for et ethernet netværk er altid det samme, ethernetrammerne er væsentligt forskellige fra hinanden. Hver ramtype har en anden måling af Maximum Transmission Unit (MTU) - værdien af ​​kommunikationspakken, som den har evnen til at sende - men hver kan eksistere på samme fysiske ethernet netværk.Den fire hovedrammer er IEEE 802.3 eller Version 1, Ethernet Version II, IEEE 802.2 LLC Frame og IEEE 802.2 Snap Frame. Den mest populære og mest anvendte ethernet-ramme er Version II, også kaldet DIX-rammen. Version 1 er alle faldet til vejen siden lanceringen af ​​Version II. IEEE 802.3 fra Novell er en ikke-standardvariation af den originale version fra DIX og IEEE 802. 2 blev oprettet for at hjælpe kompatibilitetsfejl mellem Version II og 802.3. Det er vigtigt at bemærke, at forskellige virksomheder, som Cisco og Novell, har forskellige navne for hver ramtype.

Betydning

Ethernet ændrede computerteknologien og den hastighed, hvorpå forretnings og personlige oplysninger udveksles. For kun 30 år siden var det umuligt for diversificerede virksomheder med kontorer på begge kyster at dele information øjeblikkeligt via et fælles netværk, men ethernet giver mulighed for pålidelig adgang til disse oplysninger. I vores teknologrevolution og den nuværende hastighed, hvormed nye teknologier udtænkes, er det en vigtig oplevelse, at den oprindelige ethernet har ændret sig meget lidt siden starten for næsten 30 år siden. Mens ethernet-rammetyperne har gjort nogle fremskridt, som omskifteren fra et koaksialkabel til punkt-til-punkt-koblinger, er den grundlæggende model for en ethernetramme på et fysisk niveau ændret meget lidt.

Fordele

Fordi Ethernet-rammer er en alsidig teknologi, de er meget populære til at forbinde netværkssystemer. De opfattede fordele er, at de fleste oplysninger i et netværkssystem begynder og slutter indenfor en ethernet-ramme. Disse end-to-end rammetyper har unikke destinationskilder og -adresser, hvilket giver en vis følelse af sikkerhed for ethernetkunder. De fire indramningstyper er kompatible med alle typer protokollpakker og kan således fungere sammen med ethvert netværkssystem. En anden fordel ved ethernet og ethernet-indramningstyper er, at yderligere netværksfunktioner kan tilføjes til systemet lige så let som ethvert IP-netværkssystem.

Potentiel

Siden den første ethernet-rammetype blev udviklet i 1980, er fremskridtene i ethernet er vokset eksponentielt. I stedet for at være et separat stykke teknologi er ethernet blevet en del af standardcomputeren. På grund af nødvendigheden af ​​ethernet i dag har de fleste virksomheder skiftet fra at bygge separate ethernet-kort, der vedhæftes eksternt til en computer. Computere er nu bygget med ethernet-teknologi direkte ind i bundkortet. Ethernet vil kun blive hurtigere. Gigabit Ethernet vil snart blive erstattet af Terabit Ethernet, som vil øge hastigheden på ethernet-teknologien med 100 gange, hvad det er i dag, og hardware designere har allerede udviklet testmodeller, der kan transmittere disse nye, meget hurtigere signaler. Ethernet-teknologien er baseret på ideen om computere, der kommunikerer med hinanden via et fælles netværk. For lagdelt kommunikation i computernetværksprotokol er ethernet rygraden. Et ethernetnetværk virker ved at udsende signaler i form af handling og protokolloplysninger ved hjælp af en fælles signaladresse. Flere forskellige ethernet-rammetyper bruges til at udsende information ved hjælp af individuelle datapakker. Ethernet-stationer kommunikerer med de enkelte computere og andre ethernet-stationer for at oprette et fælles netværk af oplysninger. På nogle måder kommunikerer ethernetrammerne på samme måde som radio-udsendelser fungerer.