Om dataoverførsel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Dataoverførsel er mængden af ​​data, der bliver flyttet gennem netværket. Overførslen sker inden for LAN (Local Area Network) eller WAN (Wide Area Network). Man kan måle mængden af ​​dataoverførsel i byte. For eksempel svarer 1000 bytes (B) til 1 kilobyte (KB). 1.000 kilobytes (KB) svarer til 1 megabyte (MB), og 1.000 megabyte (MB) svarer til 1 gigabyte (GB).

Typer

Der findes forskellige typer dataoverførsler. Standardtypen er ASCII, som er internetstandarden til kodning. ASCII (American Standard Code for Information Interchange) overfører filer, der kun er i tekstformat. EBCDIC (Extended Binary Coded Decimal Interchange Code) overfører EBCDIC data mellem systemer, der understøtter denne type transmissioner som iSeries (IBM Series). Du kan også overføre filer ved hjælp af Binær til at overføre ikke-tekstfiler som grafik, numeriske data.

Brug FTP (File Transfer Protocol) til at flytte filerne over til netværket. FTP kan komme som sikret-FTP eller almindelig FTP. En anden måde at gøre dataoverførsel på er ved hjælp af NDM (Network Data Mover), som er en form for dataoverførsel, der bruges mellem mainframe og mellemliggende computere.

En anden almindeligt anvendt datatransmission er en metode til kopiere, flytte og derefter indsætte overførsel. Man kan flytte data over netværket med adgang til delte netværksressourcer. Hvis du flytter data fra den ene mappe til den anden inden for dit lokale drev, selv uden at oprette forbindelse til netværket, er det også en simpel form for dataoverførsel i streng forstand.

Tidsramme

Hvis du sender en e-mail eller kopierer en fil fra en anden kilde i dit netværk, ville du se dem målt i bytes. Jo større byte størrelse, desto længere tid ville det tage at overføre dataene til den ønskede destination. Jo længere afstanden mellem kilden og destinationen vil det tage længere tid på grund af antallet af nethopper, som dataoverførslen skal gennemgå. I større virksomheder, der bruger NDM og iSeries, er planlægning af dataoverførsler vigtig. . Dette gælder især i tilfælde af flere filoverførselsjob, der er i kø. Sikkerhedskopiering via et netværk tager også et stykke tid, i de fleste tilfælde, hvis der er millioner af filer, eller hvis størrelsen er stor (f.eks. I terabyte), kan dataoverførslen tage timer eller dage at fuldføre.

Overvejelser

Nogle mail-servere har begrænset filstørrelse, du kan sende. Du kan reducere filstørrelsen ved hjælp af værktøjer som winzip. Sørg også for at konfigurere dit netværk, websted eller e-mail med den korrekte kryptering, så hackere ikke vil kunne dechifrere og stjæle vigtige personlige og forretningsoplysninger. Du kan bruge en firewall eller proxyer til at hjælpe med at screene de indgående forbindelser. Endnu en ting at overveje, er, om dit netværk båndbredde kan håndtere store dataoverførsler. Der er tilfælde, hvor stor dataoverførsel kan falde ned i et netværk, så husk det, når du planlægger at foretage store dataoverførsler.

Betydning

Dataoverførsel eliminerer overførsel af en stor mængde oplysninger i trykt form og afsendelse dem via postvæsenet eller via faxmaskiner. De kan hurtigt og sikkert komme til deres destinationer på kort tid sammenlignet med manuelt at sende eller sende pakker. Du kan sende dataoverførsel til alle steder i verden uden at skulle bruge så mange penge på det. Overførsel af data elektronisk i modsætning til udskrivning og udskrivning af kopier kan hjælpe med at redde nogle træer og vores miljø på grund af den begrænsede brug af store mængder papir, der kan ende i lossepladserne. Dataoverførsel er en vigtig del af folks liv, uanset om du betaler regninger online, sender e-mails eller adgang til vigtig fælles information over netværket. Når du får adgang til et websted, sker en dataoverførsel, når du forsøger at hente oplysninger. nettet, kan du trække fra forskellige webservere, der forbinder til forskellige databaseservere, der gemmer eller vedligeholder dataene.