Oprettelse af din egen internetudbyder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Internetudbydere er på en måde udbydere af information. Hver person, der forbinder til internettet, skal oprette forbindelse via en form for internetudbyder (forkortet som internetudbyder), som igen tilslutter sig en upstream-udbyder, der derefter forbinder direkte til internettet. Da internettet er blevet så allestedsnærværende, og fordi internetudbydere er så universelt nødvendige, kan start af en internetudbyder være et lukrativt venture.

Funktion

For at starte din egen internetudbyder skal du først have en vej til internettet . De fleste internetudbydere forbyder videresalg af deres tjenester, og de fleste slutbrugere har ikke direkte forbindelse til internettet. Af denne grund køber næsten alle internetudbydere engros-, kommercielle kvalitetsprodukter med høj hastighed fra et stort kommunikationsselskab som AT u0026 T, EMBARQ eller Sprint. Afhængigt af størrelsen af ​​internetudbyderen, du ønsker at etablere, kan dine engrosdatabehov strække sig fra en enkelt T-1 (som ville understøtte omkring tolv samtidige forbindelser) helt op til en Gigabit Ethernet-forbindelse (hvilket ville understøtte tusindvis af samtidige forbindelser) . Nogle ekstremt små internetudbydere køber og bruger succesfuldt en engrosversion af Digital Subscriber Line (DSL) -produktet, mens den anden ende af spektret kan have flere Gigabit Ethernet-adgangslinjer.

Funktion

Når engros dataforbindelse er købt og på plads, skal en internetudbyder have mulighed for at levere, godkende og servicere slutbrugerkunder. Igen afhænger softwareløsningen til dette formål i høj grad af størrelsen af ​​den internetudbyder, der opbygges: store internetudbydere, der ønsker at servicere tusindvis af kunder, er ofte afhængige af proprietære eller højt specialiserede UNIX-baserede administrationsprogrammer. Mindre internetudbydere kan muligvis gøre brug af en form for frit tilgængelig værtssystemsoftware som Falken BBS, Syncronet BBS eller Citadel online-løsninger. Disse applikationer giver en alt-i-en-løsning til oprettelse af nye kundekonti, autentificering af kunder og binding af deres session til en internetforbindelse; De er også tilgængelige i versioner til computere, der kører Microsoft Windows, Macintosh OS eller Linux / UNIX.

Funktion

Når grossistdataforbindelsen og back-end-softwaren er på plads, er der en form for adgang for kunderne til at oprette forbindelse til systemet skal stilles til rådighed. De fleste mindre internetudbydere vælger at gøre deres tjenester tilgængelige for opkaldsanvendelser; Selv om denne metode giver langsommere forbindelseshastigheder og kræver en individuel telefonlinje for hver samtidig forbindelse, er det en billig og relativt enkel måde at starte en internetudbyder på. Mange af de softwarepakker, der henvises til i afsnit 3 ovenfor, indeholder faktisk indbygget support til håndtering af opkaldskunder.
Et mere avanceret tilbud kan være at levere trådløse adgangstjenester; Selv om de stadig er noget nyt på markedet, anses trådløs adgang formentlig for at være den lovede tilgangsmetode i fremtiden. For mindre internetudbydere bør flere trådløse adgangspunkter, der er stationeret strategisk omkring et kvarter, give de nødvendige grænseflader med den ovennævnte session software. Større anvendelser kan kræve overvejende større vanskeligheder med at godkende luftbølger hos Federal Communications Commission (FCC).

Overvejelser

Når infrastruktur, back-end-systemer og grossistdataforbindelse er etableret og klar til kunder, rigtigt arbejde er kun lige begyndelsen. For at forblive effektiv og konkurrencedygtig skal internetudbydere tilbyde en pålidelig service til en rimelig pris, samtidig med at der ydes eksemplarisk kundeservice. Derudover skal forskellige juridiske forhold, der er specifikke for den kommune, hvor internetudbyderen opererer, opfyldes (herunder, men ikke begrænset til, erhvervslicens og skatteindsamling). Endelig skal selv den største forretning i et område med det største behov have et dedikeret og engageret marketingteam for at rekruttere kunder.
Når kunderne er rekrutteret og back office-papirarbejdet er i orden, kan en internetudbyder kun være det iværksætteriske forsøg på dine drømme! Oprettelse af en internetudbyder (ISP) -virksomhed kan være en sjov udfordring, en stimulerende indsats og - hvis det gøres rigtigt - et rentabelt venture.