Sådan bliver du bredbånds internetudbyder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skriv en forretningsplan for den bredbåndsinternetudbyder, du vil starte. At have en skriftlig forretningsplan er et vigtigt element i enhver succesrig forretning. Det skal indeholde detaljer om de tjenester, som din virksomhed vil medtage for dine kunder, de ekstra tjenester, der kan købes af kunder, hvem dine målkunder er, og hvordan du kommer til det marked. En prøve forretningsplan for en internetudbyder findes i afsnittet Ressourcer. Brug denne prøve som vejledning til at skrive en unik plan for din virksomhed.

2.

Pas på den grundlæggende forretningsstruktur. Besøg kontoret for din lokale byforhandler for at registrere et firmanavn for din bredbånds internetudbyder. Der vil være blanketter til at udfylde og arkivere gebyrer at betale, men du skal ske i løbet af få timer og vil dukke op med et officielt selskab registreret hos staten. Gå til banken med papirarbejdet fra, da du registrerede virksomheden og brug den til at åbne en virksomheds bankkonto under navnet på din bredbånds internetudbyder. Med disse fornødenheder ud af vejen vil du være fri til at fokusere på at opbygge de teknologiske og administrative komponenter i din internetudbyder.

3.

Find kontor og server plads til din virksomhed . Enhver placering er tilstrækkelig til dit kontorrum. Det behøver kun at have nok plads til at huse dine administrative medarbejdere, salgsteam og kundesupport. Placeringen af ​​serverpladsen er meget mere kritisk. Jo længere væk dine servere er fra det lokale telefonselskab eller internet backbone, jo flere penge koster det dig at forbinde din fiber og skifte til internet hubs. Prøv at være vært for dine servere ved en ISP-bygning, et tilsluttet datacenter eller på stedet hos det lokale telefonselskab.

4.

Estimér antallet af T1-adgangslinjer, du skal bruge til bestemmelse. Hver T1-linje kan understøtte et gennemsnit på 200 samtidige brugere afhængigt af, hvilke aktiviteter disse brugere deltager i med deres internetforbindelse. Fordi ikke alle medlemmer vil bruge internettet på samme tid, anslår de fleste upstart-internetudbydere, at de har brug for en T1-linje for hver 1.500 medlemmer. Antallet af T1-linjer kan altid øges, når du tager på medlemmer, eller hvis du bemærker, at forbindelseshastigheder begynder at forsvinde i spidsbelastningstider.

5.

Hent en adgangskontakt til din bredbånds internetudbyder forretning. Mange små internetudbydere vil bruge en POTS (Plain Old Telephone System). Dette er en forældet metode, der vil medføre problemer senere. Dit bedste resultat er at købe et PRI (Primary Rate Interface) eller en 24-kanals T1. En af disse switche giver dig mulighed for at rute et stort antal internet-konti, og du kan opgradere dine T1-adgangslinjer flere gange, før du når et punkt, hvor du har brug for ekstra kontakter.

6.

Køb servere til at udføre de primære funktioner i din internetudbyder. Du bliver nødt til at sammensætte et netværk af pc-baserede servere til at udføre dine DNS, email, web browsing og usenet nyhedsgruppe funktioner. Hvis budgetoverskridelser er et problem, kan du nok komme videre med at bruge en enkelt pc til alle disse funktioner. Det anbefales dog, at du har en separat pc til hver funktion, og at du endda udvider ud over en pc, hver gang du begynder at påtage sig et stort antal kunder.

7.

p> Hent adgangsservere, så dine brugere kan logge ind på din bredbåndsinternet-tjeneste. Adgangsservere er en forholdsvis ny teknologi, der blander en bank af modemer med en netværksterminal. Populære producenter af adgangsservere omfatter Nortel, Cisco, 3Com, Livingston og Ascend. En adgangsserver skal være tilstrækkelig til at styre et hvilket som helst antal abonnenter, der logger ind på din bredbåndsinternetudbyder.

8.

Slut alle dine enheder. Brug et netværkshub til at forbinde din adgangsserver og funktionelle servere til adgangskontakten. Din switch vil derefter have en tovejsforbindelse til Internet-rygraden i telefonselskabet ved hjælp af de T1-linjer, du har lejet.

9.

Køb en softwarepakke til håndtering fakturering og konto vedligeholdelse aspekter af din bredbånds internetudbyder. Der findes en række kommercielle produkter på markedet. En af de mest populære er OptiGold ISP. Et link til denne software findes i afsnittet Ressourcer. Du kan prøve denne internetudbyder fakturering og konto management software gratis i 30 dage. Hvis du ønsker at fortsætte med at bruge det, er omkostningerne til softwarelicensen $1.000. De fleste mener, at dette er en lille pris at betale for software, der administrerer alle dine kundekonti.

10.

Konfigurer dine kerneoperationer. Du skal ansætte personale til administrative funktioner, salg og markedsføring, såvel som kundeservicerepræsentanter. Hver af disse afdelinger skal have indretning for hver person samt et LAN (Local Area Network), så alle på kontoret vil have en computer eller terminal til at udføre sit job.

Tips og Advarsler

  • At starte en ny bredbånds internetudbyder kan være en enorm virksomhed. Det er tilrådeligt at arbejde hos en eksisterende internetudbyder som en krybbe, før du starter din egen. Dette vil give dig det indvendige spor på den daglige drift af denne type forretning.
  • Nogle forretningsforetagender ser ud til at trives i gode økonomier og står fast under hårde økonomiske tider. At være en internetudbyder (ISP) er et sådant venture, især hvis du tilbyder højhastighedstjeneste til bredbåndsinternet. De fleste mennesker har en tendens til at betragte deres internetforbindelse for at være en nødvendighed mere end en luksus, og på grund af dette vil de altid stræbe efter at holde en aktiv internetkonto, selv om de nedskærer udgifterne på andre områder. At starte en bredbåndsinternetudbyder kræver en betydelig investering og en stor mængde hårdt arbejde, men det er et opnåeligt mål for alle, der er villige til at arbejde for det. Hvis du mener, at du har det, du har brug for som bredbånds internetudbyder, skal du læse for at lære at komme i gang på dette utrolige område.