Sådan fejlfindes dit hjemmedatametværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Når du har problemer med dit hjemcomputernetværk, begynder du altid med de enkle ting først. Sørg for, at netværkskablerne er korrekt tilsluttet. Afbryd og tilslut kablerne igen for at sikre gode, faste forbindelser. Sørg for, at der ikke er nogen krympe i nogen netværkskabler, der kan forårsage problemer med tilslutning.

2.

Sørg for alle dine enheder: kabel / dsl modem, router, trådløs adgang punkter blev tilsluttet korrekt. Mens jeg fejrede et problem, havde jeg hjemme for et par måneder siden, opdagede jeg, at stikket til min router var i en tabt stikkontakt, og det forårsagede mit forbindelsesproblem.

3 Hvis du fortsætter med at miste din forbindelse til internettet, skal du tilslutte et netværkskabel direkte til dit kabel / dsl-modem og din computer. Hvis din forbindelse er stærk og stabil i forhold til, hvornår computeren er tilsluttet din router, odds er, at din router går dårligt. En dårlig router vil droppe internetforbindelser eller forårsage en langsom nedgang i dit netværk.

4.

Hvis du bruger et Windows-operativsystem og er på et trådløst netværk, skal der være et computerikon nederst til højre på skærmen. Højreklik på ikonet og vælg Reparer for at se, om din computer kan fi x problemet.

5.

Kontrollér, at lyset er tændt, når du tjekker dit netværkskort. Hvis lyset ikke kommer på, kan netværkskortet fungere. Hvis du har mistanke om, at netværkskortet er synderen, men du er sikker på, så spørg en ven eller familie, hvis du kan bringe din computer til deres hus og oprette forbindelse til deres netværk. Hvis alt fungerer godt, så er dit netværkskort fint. problemet fortsætter, skal dit netværkskort sandsynligvis udskiftes.

Tips og advarsler

  • Start altid med de lette ting først.
  • Nogle gange skal du muligvis nulstille en router eller et trådløst adgangspunkt til originalproducentens specifikationer. Instruktioner skal have fulgt din enhed.
  • Hvis du har problemer med dit hjemmenetværk, skal du prøve nogle af disse tips, inden du betaler nogen for at løse dit problem.