Sådan fejlfindes en MGCP Gateway

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fjern routeren fra dit netværk og erstat det med en sikkerhedskopiering, før du forsøger at løse fejl.

2.

Slut en terminal til routerens konsolport. Skift stopbit og baud-rate indstillinger til deres normale standarder for den model af router, du bruger.

3.

Skriv kommandoen 'Vis MGCP' i kommandoprompten til Kontroller, hvilke parametre for Media Gateway Control Protocol, der aktuelt er i kraft på routeren. Bekræft, at ingen af ​​parametrene er deaktiveret, og som skal indstilles til 'aktiveret' for din router til at fungere korrekt.

4.

Indtast kommandoen 'Vis Voice Port\_Number' til se en liste over alle indstillingerne på hver af de tilsluttede stemmeporte.

5.

Indtast kommandoen 'Vis MGCP Statistik' for at se om nogen af ​​MGCP-parametrene fejler eller hvis IP-adressen ikke vises korrekt.

6.

Afslut fejlfinding ved at skrive kommandoen 'Vis CCM Manager' for at sikre, at routeren registrerer sig korrekt.

Tips og advarsler

  • Hvis nogen af ​​indstillingerne er forkerte, eller hvis du ikke kan finde en forkert indstilling, men stadig har problemer med routeren, kan du Gå gennem hver port enkeltvis, og brug kommandoen 'Afslutning / Ingen nedlukning' for at nulstille dem.
  • Prøv aldrig disse fejlfindingsteknikker på en router, der i øjeblikket filtrerer informationsforespørgsler på et live-netværk, da det kan have utilsigtet konsekvenser for begge t han brugere på netværket og din netværkskonfiguration.
  • En Cisco-router, der er aktiveret med Media Gateway Control Protocol, er en kraftfuld enhed, som kan bruges til at rute information i dit netværk. Det kan også konfigureres til at rute tale over internetprotokol telefonsamtaler til et stort antal telefoner. Hvis portene på din router stopper med at fungere korrekt, kan du følge disse fejlfindingstrin for at finde roden til problemet og hurtigt løse det.