Sådan installeres SNMP-tjenester på en pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen Start i Windows XP. Gå til Kontrolpanel og kør Tilføj eller fjern programmer. Klik på 'Tilføj / fjern Windows-komponenter' for at åbne guiden Windows Components. I Windows Vista skal du klikke på knappen Start og derefter gå til Kontrolpanel. Klik på linket Programmer, og klik derefter på Turn Windows-funktionerne til eller fra. Hvis du bliver bedt om dialogboksen Brugerkontokontrol, skal du klikke på 'Fortsæt'.

2.

Klik på styrings- og overvågningsværktøjerne i komponenterne i Windows XP, (sørg for at du vælg ikke eller fjern markeringen, kryds eller afkryds dens afkrydsningsfelt for at ændre det eksisterende valg), og klik derefter på 'Detaljer'.

3.

Vælg og klik på afkrydsningsfeltet Simple Network Management Protocol.

4.

Klik på 'OK'. Klik også på 'Næste' i Windows XP. SNMP-tjenesten bliver installeret på systemet. , da du måske skal indsætte Windows-installations-cd'en / dvd-disken i dvd-rom-drevet.

5.

Bemærk, at SNMP starter automatisk efter installation. Kontrollér, om tjenesten kører fra Tjenester i Kontrolpanel, og hvis den er stoppet, kan du starte SNMP-tjenesten derfra.

Tips og advarsler

  • SNMP Service er hovedmotoren med agenter, der overvåger aktiviteten i netværksenhederne og rapporterer oplysningerne til monito ring konsol computer. SNMP Trap Service modtager fældemeddelelser genereret af lokale eller eksterne SNMP-agenter og videresender meddelelserne til SNMP-styringsprogrammer, der kører på konsolcomputeren.
  • SNMP, Simple Network Management Protocol, er en internetprotokol, der anvendes i netværksadministration til overvågning af netværksenheder som computere, servere og routere. SNMP giver administrationsdata i form af variabler på de styrede systemer, som beskriver systemets nuværende konfiguration.Disse variabler kan derefter læses af de administrerende applikationer. Husk, at du skal have administratorrettigheder eller være et domæne Admin for at aktivere SNMP .