Sådan opretter du et hjemmedatasikkerhedssystem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

ROUTER - Basen af ​​computersikkerhedssystemets pyramide er en router. Få en router, selvom du kun har en computer. Hvorfor? En router opretter et lokalnetværk (LAN) på dine private computeradresser og forbinder det LAN til internettet. Nu er den seje del om dette, at routeren ser ud til internettet som en enkelt maskine med en enkelt adresse. Så du 'gemmer' dine computere effektivt fra internettet. Den 'Network Address Translation' (NAT), som routeren udfører for dig, skaber en meget effektiv hardware firewall, der forhindrer uopfordret, uventet, uønsket og potentielt irriterende eller farlig trafik fra det offentlige internet til at komme ind på dit LAN. Dette kaldes en NAT Router Firewall, og det vil fungere på alle typer computersystemer - Apple MacIntosh, Windows, IBM, Unix, Linux ... Pænt!

2.

FIREWALL - Køb eller aktiver en software firewall. Ud over hardware firewall-løsningen med din router har du også brug for en software firewall. Hvorfor? Din computer har 'porte' (eller indgange), der tillader internettrafik ind og ud, som f.eks. E-mail, webbrowser, online spil osv. En software firewall kan 'falde' din computers porte og gemme dem fra resten af internet og leverer den bedste hjemmecomputer sikkerhed fra hackere, der søger på internettet på udkig efter sårbare computere. Vidste du, at hvis du har Windows XP eller derover, har du allerede en software firewall løsning! Du skal bare tænde det i dit kontrolpanel. Ellers, eller hvis du vil have mere firewall-kontrol, kan du købe firewall-sikkerhedssoftware - og mange er endda GRATIS. Jeg har brugt ZoneAlarm og BitDefender, og de har begge fungeret godt og er nemme at bruge.

3.

PATCH YOUR OPERATING SYSTEM (OS) - Hackere vil finde smuthuller eller svagheder i ethvert operativsystem. Virksomheder, der vedligeholder OS, vil forsøge at holde frem for hackere ved at frigive software patches. Jeg har kun brugt Windows, så Jeg er ikke sikker på, hvordan andre OS holder opdateret, men du skal sørg for at du har de nyeste computersikkerhedspatcher til dit system. Med Windows kan du tænde de automatiske opdateringer i dit kontrolpanel, og patchesne bliver automatisk anvendt til dig. Find ud af, hvordan du holder din computer opdateret, og sørg for at processen er på og arbejder.

4.

ANTIVIRUS SOFTWARE - En computervirus er et computerprogram, der kan kopiere sig selv og inficere en computer uden tilladelse eller kendskab til ejeren. Så virusbeskyttelse er næsten påkrævet for dit computersikkerhedssystem, hvis du ofte besøger internettet, bruger email, download filer osv. Du kan endda sprede en virus uden at vide det. Du kan købe AntiVirus software direkte online, eller i din lokale afdeling eller computer butik. Nortons AntiVirus, McAfee VirusScan og BitDefender AntiVirus er nogle populære mærker.

ANTI-MALWARE SOFTWARE - 'Malware' er software designet til at infiltrere eller beskadige et computersystem uden ejeren er informeret samtykke. Foruden en computervirus indeholder malware orme, trojanske heste, de fleste rootkits, spyware, uærlig adware, crimeware og anden ondsindet og uønsket software. Kontroller, om din AntiVirus-software også håndterer disse andre former for malware - mange allerede tilbyder malware beskyttelse og fjernelse af malware. Hvis ikke, skal du finde enten et tilføjelsesprogram, der vil eller opgradere din nuværende AntiVirus-software til en version, der indeholder denne beskyttelse. Igen, Norton, BitDefender, McAfee, Symantec og andre tilbyder denne beskyttelse for dig.

Der findes hjemme-computer sikkerhedsløsninger over hele internettet. Et computersikkerhedssystem vil gøre dine computere og netværkshackere sikre, have virusbeskyttelse og blokspyware. Men hvad har du virkelig brug for? Jeg har arbejdet på computersystemer siden begyndelsen af ​​1980'erne, og det er en fem-trins tilgang til det, jeg har lært om computerens hardware og software til hjemmecomputer.