Sådan overfører du data ved hjælp af netværkskabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for begge pc'er. Fastgør den ene ende af crossover-kablet til netværksporten på hver maskine. Havnen er normalt på bagsiden eller siden. Det er lige foran netværkskortet og er det eneste sted, hvor kablet passer korrekt.

2.

Indstil IP-adresser på hver maskine. Højreklik på 'Mine netværkssteder'. Vælg 'Egenskaber'. Vælg din lokale LAN-adapter. Højreklik derefter på og vælg 'Egenskaber'. (Ja, du vælger 'Egenskaber' to gange, men anden gang vedrører LAN-adapteren, den første til netværkskvarteret.) Vælg 'TCP / IP-egenskaber' fra listen og tryk på knappen 'Konfigurer'.

3.

Udfyld konfigurationsvinduet. Det vil bede dig om en IP-adresse og en subnetmaske. Da du kun forbinder to maskiner, kan du bruge disse dummy-IP-adresser: 192.168.1.10 til Maskine 1 og 192.168.1.11 til Maskine 2. Dette sikrer, at de ligger i samme område. Brug 255.255.255.0 til subnetmasken på begge.

Bestem hvilke filer du vil flytte fra den ene maskine til den anden. Derefter opretter du en mappe på hver maskine og giver den samme navn, f.eks. 'Del.' Højreklik på denne nye mappe og vælg 'Egenskaber'. På fanen Deling skal du klikke på knappen, der siger 'Del denne mappe som.' Skriv ind mappen 's navn; i dette tilfælde, 'Del'. Vælg 'Fuld kontrol for alle.' På den måde kan du flytte dine filer frem og tilbage uden et brugernavn og et kodeord.

5.

Flyt de filer, du vil dele i denne nye mappe. Den nemmeste måde er at trække og slippe dem fra C-drevet. Få adgang til din mappe fra begge maskiner ved at gå til startmenuen og vælge 'Kør'. For mappen på Maskine 1 skal du indtaste \\ 192.168.1.10 \ share. For maskin 2 skal du bruge \\ 192.168.1.11 \ share. Bemærk at dette vedrører de IP-adresser, du indtastede tidligere.

6.

Gentag trin 5 hver gang du ønsker at dele en fil. Du kan nemt flytte filer mellem de to maskiner.

Tips og advarsler

  • Kopier aldrig filer, medmindre du har tilladelse til det.
  • Har du brug for at flytte data fra en pc til en anden? Glem brænding tonsvis af cd'er eller brug et flashdrev snesevis af gange. At få dine oplysninger, hvor den skal gå, kan være så simpel som at overføre den ved hjælp af et netværkskabel. For at komme i gang skal du købe et crossover netværkskabel. Du skal kunne finde en i de fleste elektroniske butikker. Du skal også bruge netværkskort i begge maskiner for at lette overførslen.