Sådan søger jeg min IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

På skrivebordet skal du klikke på knappen Start og vælge kommandoen Kør. Indtast CMD (short for COMMAND), og tryk på OK, fra Run prompt. Indtastning af denne kommando åbner et kommandoprompt vindue. Fra dette vindue kan du få din IP-adresse samt eventuelle relevante oplysninger relateret til din IP-adresse. Hvis du ikke kan finde kommandoen Kør, kan du, hvis du har et tastatur med Windows-logoet, trykke på Windows-logotasten, mens du trykker på bogstavet R på tastaturet (Windows-tast + R). Du kan også gå til Start u0026 gt; Programmer u0026 gt; Tilbehør u0026 gt; Command Prompt.

En gang ved kommandoprompten (blinkende markør) skal du indtaste IPCONFIG og trykke på Retur. IPCONFIG er kort for Internet Protocol Configuration. Næsten straks får du output på skærmen. For at være specifik, får du følgende informationslinjer:
a. Forbindelsesspecifik DNS Suffix
b. IP-adresse
c. Undernetmaske
d. Standard Gateway

3.

IP-adressefeltet er de oplysninger, du leder efter, og dermed noterer sig. Formatet for IP-adressen er Dotted Decimal notation, og det er særligt vigtigt at placere decimalerne korrekt i den rækkefølge, hvori det angives, når de leveres til nogen.

4.

IPCONFIG er et meget nyttigt værktøj, når fejlsøgning af forbindelsesproblemer på Windows XP. Mens der er forskellige muligheder (aka switches), som giver dig mulighed for at få flere detaljer, vil jeg ikke tale med hver enkelt af dem. En god mulighed for at øve sig, når du bruger kommandolinjekommandoer, tilføjer dog altid '/? u0026 Quot; mulighed i slutningen af ​​en bestemt kommando. For eksempel er du bekendt med IPCONFIG-kommandoen, men vil gerne vide mere om de andre muligheder, skal du blot indtaste 'IPCONFIG /? u0026 Quot; på kommandolinjen og tryk på Retur for at få hjælpemenuen.

5.

På et højere niveau returnerer kommandoer til rådighed til kommandoprompten ved at skrive HJÆLP ved kommandoprompten. Få kendskab til at bruge den kontekstfølsomme menu for hver kommando ved at fremkalde '/? u0026 Quot; mulighed og du vil tilføje til din rigdom af computer viden på ingen tid overhovedet. Glad computing!

Tips og advarsler

  • At blive bekendt med kommandoprompt og forskellige kommandoer hjælper enhver nybegynder computerbruger med at hæve deres særlige viden og knowhow på en Windows XP-arbejdsstation.
  • Selv om der også er mange måder at foretage ændringer på en computer på, skal du altid huske på alle dine trin og kommandoer, du har udført, så du kan spore alle fejl, der udføres.
  • Brug disse instruktioner til at opsøge din IP-adresse fra en Windows XP-arbejdsstation. Afhængigt af hvad du gør på internettet, skal du muligvis give din IP-adresse som en måde at identificere dig selv på. Med dig i tankerne har jeg lavet disse enkle instruktioner for hurtigt at finde dig IP-adresse og relateret information.