Er DSL, kabel eller trådløs hurtigere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Der er to grundlæggende typer af trådløs internet service. En giver dig mulighed for at oprette forbindelse på mobile hotspots på forudbestemte steder som f.eks. Kaffebarer og boghandlere. Ofte er denne mobiltjeneste begrænset af hastigheden på den placering, der leverer den og de andre kunder, der er tilsluttet på den pågældende lokalitet. En anden trådløs service er satellittjeneste. Du kan typisk surfe på internettet med hastigheder mellem 1 megabit per sekund (Mbps ) og 5 Mbps med satellit-tjeneste. Disse hastigheder kan sammenlignes med DSL. Den primære fordel ved satellit er dog ikke hastigheden; det er den kendsgerning, at du kan få adgang til det næsten hvor som helst du går. Typisk er satellitinternet betydeligt dyrere end DSL eller kabel. Kabel Internet kan tilbyde hastigheder på op til 30 Mbps til en lavere pris end satellittjeneste. Der er imidlertid situationer hvor en kabel-internetforbindelse muligvis ikke når sit fulde potentiale.

Funktioner

De fleste DSL-kunder har asymmetrisk digital abonnentlinje (ADSL) -service, hvilket betyder at deres downloadhastigheder er hurtigere end deres uploadhastigheder. tilbyder ingen fordele på dette område.Dens uploadhastigheder er typisk langsommere end dens downloadhastigheder også. Da de fleste mennesker downloader meget mere end de uploader, bør det ikke være et problem. Både DSL og kabel tilbyder en sikker kablet forbindelse direkte til internettet. Trådløse forbindelser tillader på den anden side, at brugerne er modtagelige for at få deres data opfanget af uautoriserede parter. Men de fleste DSL- og kabelforbindelser er altid åbne, hvilket gør din computer mere sårbar over for angreb. Med en trådløs forbindelse kan du frakoble, når du vil. I hvert fald er det vigtigt at holde den nuværende antivirusprogrammel på din computer til enhver tid og udføre regelmæssige scanninger.

Funktion

DSL sender signaler langs almindelige telefonlinjer. Det bruger frekvenser, der ikke bruges i telefonsamtaler og fax transmissioner.Derfor kan du bruge telefonen og surfe på Internettet samtidig, hvis du har DSL. Kabel signaler sendes langs den ubrugte båndbredde på tv-kabler. Trådløse hotspots bruger den samme 802.11 trådløse standard som andre lokale netværk (LANs ). Du skal være inden for den generelle nærhed af hot spot for at oprette forbindelse. En satellit internet service selskab vil installere en skål på dit hjem.Dette vil gøre det muligt for din computer at kommunikere med en satellit, der er i kredsløb rundt om jorden. Det er kun en mulighed, hvis kabel- eller DSL-service ikke er tilgængelig i dit område. Du kan også få et bærbart mobilkort, der kan hjælpe dig med at forbinde, når du er på vej. Denne service er god, uanset hvor du har mobiltelefon service, med hastigheder, der kan sammenlignes med DSL.

Fordele

Kabel Internet tilbyder højere maksimale hastigheder end enten DSL eller trådløse forbindelser. DSL giver dog visse fordele. For eksempel tilhører en DSL-linje kun den abonnent, der har betalt for den. Kabelforbindelser, derimod, deles med andre brugere i området og er underkastet hastighedsdæksler. Derfor kan kabelbrugere opleve svingninger i deres downloadhastigheder. Selvom DSL også er underlagt internetbelastning og hastighedsdæksler, er hastighederne mere konsekvente. DSL er altid billigere end kabel. Derfor, selvom kablet er teoretisk hurtigere, giver DSL dig mere hastighed for dine penge.

Overvejelser

Kabletjenesteudbydere kan derfor placere en kasket på din tjeneste. Når du har nået en forudbestemt grænse for båndbredde, kan din udbyder muligvis opkræve gebyrer eller afvise internetforbindelse. På grund af disse hætter kan kabeludbydere ikke levere de hastigheder, de lover i deres reklame. Typisk rapporterer kabelinternetkunder et lavere niveau af kundetilfredshed end DSL-kunder. DSL-virksomheder beskæftiger også hætter, men forskellen mellem den lovede hastighed og den opnåede faktiske hastighed vil generelt være meget mindre. Hvis du er på udkig efter højhastigheds-internet service, er der flere muligheder at vælge imellem. Digital abonnentlinje (DSL), kabel og trådløse tjenester tilbyder hver især forskellige fordele til forskellige priser. For at vælge den rigtige service skal du Undersøg dine internetforbindelsesbehov. At vide, hvordan du planlægger at bruge internettet, kan hjælpe dig med at undgå at købe tjenester, du aldrig vil bruge.