Hvad er Ethernet Bridge?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Der findes to almindelige typer af Ethernet-broer. Den ene er Wi-Fi-broen, som bruges til at forbinde en computer til et netværk uden ledninger og uden netværksadapter. En anden type er Powerline Ethernet-broen, der anvender en bygningens elektriske system til at forbinde fjerncomputere.

Funktion

Broer bruger datalaget (Layer 2) i Open Systems Interconnection (OSI) Reference Model til at finde computere på et netværk. De finder enheder, der bruger MAC-adresser (Media Access Control), som er hardwareadresser. De kan imidlertid ikke finde IP-adresser, som netværks routere kan. Netværks routere opererer på OSI-model 3 eller Network Layer.

Funktioner

Der findes mange enheder, der fungerer både som en bro og som en router. Disse benævnes undertiden 'brodere'. Broer kan også fungere som adgangspunkter. Wi-fi-broer bruges mest til at forbinde trådløse enheder til et kablet Ethernet-netværk. De kommer i trådløse B, G og N standarder, ligesom trådløse routere og adgangspunkter. Powerline Ethernet-broen sættes i en elektrisk stikkontakt. Det gør det elektriske ledninger i dit hjem eller kontor til netværkskabel.

Fordele

Trådløse broer er typisk billigere og lettere at installere end routere. Men hvis computeren du forsøger at forbinde ikke er for langt væk fra netværksrouteren, kan et adgangspunkt eller en bro og adgangspunktskombination være bedre. Den trådløse bro og powerline-broen fjerner både nødvendigheden af ​​at strække Ethernet-kabel gennem vægge eller et loft. De forenkler både netværksinstallationen betydeligt. Du kan også bruge en Ethernet-bro til at forbinde en IP-telefon eller et sæt topkasse til dit netværk. Du kan også bruge wi-fi-broen til at sætte din Ethernet-scanner, printer eller digitalkamera på dit trådløse netværk.

Overvejelser

Routere kan bruge IP-adresser til at bestemme, hvor data skal gå. Broer bruger derimod MAC hardware adresser til at sende data. Således er routere mere effektive og intelligente end broer. Routere tilbyder også andre funktioner, som broer typisk ikke har, f.eks. Indbyggede firewalls, netværkskoblinger, internetadgangsbegrænsninger og MAC-adressefiltrering. Brug altid en router og adgangspunkter, når det er muligt, til at opbygge dit lokale netværk. Et Ethernet-netværk bro er en enhed, der forbinder to forskellige lokale netværk sammen. Begge netværk skal forbinde med samme Ethernet-protokol. Broer kan også bruges til at tilføje eksterne computere til et LAN. Mange broer kan forbinde flere computere eller andre kompatible enheder med eller uden ledninger.