Hvad står HTML for?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

I begyndelsen af ​​1990'erne skrev Tim Berners-Lee den første version af HTML. I 1994 oprettede Internet Engineers Task Force (IETF) HTML-arbejdsgruppen, der udviklede HTML 2.0-specifikationen. Nogle webbrowserudviklere begyndte at tilføje deres egne tags til HTML. Mange andre browsere kunne ikke støtte de nye tags. I 1994 blev World Wide Web Consortium (W3C) dannet for at hjælpe med at standardisere World Wide Web. Efter 1995 spillede World Wide Web Consortium en vigtig rolle i udviklingen af ​​nye HTML-specifikationer, som HTML-sider indeholder oplysninger om skrifttyper, tekst, tekstfarver, begrundelse, baggrundsfarver, afsnit, billeder, hyperlinks og andre elementer på en webside. Mange tags kan tage attributter, hvilke give mere information om, hvordan siden skal vises Webbrowsere kan fortolke disse oplysninger for at vise siden på en måde, der både er tiltalende og nyttig. HTML-tags og attributter er uhensigtsmæssige. Derfor er u0026 lt; hTmL u0026 gt; funktionelt ækvivalent med u0026 lt; html u0026 gt;. Cascading style sheets (CSS) bruges ofte i stedet for tags til at indstille skrifttype, baggrund og farve på en side eller et sæt sider.

Funktioner

Hver side skal have en tag u0026 lt; HTML u0026 gt; og en u0026 lt; BODY u0026 gt; tag. u0026 lt; A u0026 g t; (anker) tags skaber hyperlinks i HTML. u0026 Lt; IMG u0026 gt; (billed) tags angiver, hvor billeder skal vises på siden og kan linke til billeder, der er gemt enten på den samme server eller på en anden server som resten af ​​siderne. u0026 Lt; P u0026 gt; (afsnit) tags viser, hvor afsnit begynder og slutter, mens u0026 lt; BR u0026 gt; (line break) tags skaber simpelthen en enkelt vognretur. u0026 Lt; TABLE u0026 gt; tags skaber tabeller med kolonner, rækker og celler for at hjælpe med at organisere data og tekst på siden. HTML kan skrives i et almindeligt tekstredigeringsprogram, men der er også WYSIWYG-redaktører, som forenkler redigeringsprocessen.

Typer

Der er to typer HTML-markup; fysisk markering og logisk markering. Fysisk markering angiver den nøjagtige metode, hvor et dokument skal vises. Logisk markering beskriver den tilsigtede funktion af en tekststreng. For eksempel er u0026 lt; B u0026 gt; (fed) er fysisk markering, som direkte instruerer webbrowseren til at vise teksten med fed skrift. Men u0026 lt; STRONG u0026 gt; er logisk markering. En webbrowser fortolker tagget i den bedste metode, den kan. Derfor, hvis browseren eller computeren ikke kan vise tekst med fed skrift (som i en tekstbeskyttet browser), vises den ved hjælp af en anden metode, der stadig fremhæver teksten.

Identifikation

HTML-sider kan være identificeret i de fleste tilfælde ved deres udvidelse. Typisk er udvidelsen .htm eller .html. De kan også identificeres ved at kigge på kildekoden. u0026 lt; HTML u0026 gt; og u0026 lt; BODY u0026 gt; tags vil være både øverst og nederst af dokumentet.

Effekter

HTML opretter en række sammenkædede sider, der hurtigt og nemt kan gennemses. Sidene vises med en let læselig og organiseret struktur. Uanset hvordan en webbrowser er programmeret, vil den være i stand til at formatere en velskrevet webside effektivt. Den samme side kan se anderledes ud på forskellige browsere, men den fungerer også på hver. For eksempel vil Internet Explorer typisk vise en webside med alle skrift- og farveoplysninger, billeder og links, der kan gennemses med en mus. Men LYNX brow ser vil kun vise den samme side i tekst, som skal navigeres ved hjælp af tastaturet. HTML er et akronym for hypertext markup sprog. Det er et sprog, der bruges til at fremstille dokumenter til World Wide Web. Ved hjælp af tags og attributter instruerer HTML browsere om, hvordan du viser teksten, hyperlinks og billeder på en webside. HTML-sider distribueres på internettet ved hjælp af Hypertext Transfer Protocol (HTTP).