Hvordan fungerer hjemmesikkerhedssystemer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Et hjem sikkerhedssystem er valgt og installeret

Mange forskellige hjemme- og professionelle sikkerhedssystemer er tilgængelige på markedet. Når hjemme- eller virksomhedsejeren vælger et system, og det er installeret, overvåger systemet lokalet gennem en række dør / vinduesfølere, vibrationsmonitorer og bevægelsesdetektorer. Alle disse sensorer overvåges af en central styringsenhed, der er specielt programmeret af sikkerhedsfirmaet.

Sikkerhedssystemet Skærme til indtrængen

Når systemet er installeret, overvåger sikringssystemet hjemmets status ved hjælp af en kombination af sikkerhed foranstaltninger. Magnetiske kontakter installeret i eller på dør eller vinduesrammer er programmeret til at ligge tæt på magnetiske kontakter monteret på døren eller vinduet; når døren eller vinduet åbnes, registrerer kontakten, der ikke længere er i nærheden, og sender en meddelelse til systemets kontrolenhed. På samme måde vibreres monitorer, der er anbragt på vinduer, en lille sensor i monitoren, når et vindue manipuleres med eller ødelagt, der udløser et alarmsignal til sikkerhedscontrolleren. Endelig udsender bevægelsesdetektorer en række infrarøde stråler hvert sekund, ved at måle den tid, der er nødvendig for at strålen skal hoppe tilbage, bliver detektoren bekendt med størrelsen af ​​det rum, den overvåger Hvis en indtrenger kommer ind i rummet, vil den infrarøde stråle hoppe tilbage i et andet mønster. Denne uregelmæssighed advarer sikkerhedskontrollen til tilstedeværelsen af ​​en ubudne.

Sikkerhedssystemet lyder en alarm

Når et alarmsignal er modtaget af sikkerhedssystemets kontrolenhed, lyder det generelt en alarm. Mens mange hjemmesystemer anvender en 110-decibel siren monteret et eller andet sted i huset, kan kommercielle systemer bruge en stærk industriel sirene monteret udenfor for at advare forbipasserende til indbruddet. Derudover bruger nogle systemer 'tavse alarmer', som slet ikke bruger nogen sirene. I stedet meddeler disse systemer simpelthen systemets ejer eller overvågningsfirma for problemet.

Sikkerhedssystemet sender en meddelelse

Når alarmen er udløst, meddeler sikkerhedssystemets kontrolcenter enten systemets ejeren eller et overvågningsfirma med alarmstatus. Traditionelle systemer kommunikerer med overvågningsfirmaet ved at modulere data om alarmen i lyd og sende denne lyd over en almindelig telefonlinje til overvågningsfirmaets servere. Flere moderne systemer sender dog data om alarmen direkte over mobilnettet til overvågningsfirmaets servere, og repræsentanter fra overvågningsfirmaet modtager derefter alarmindikationen og underretter systemets ejer og om nødvendigt lokale myndigheder.