Hvordan fungerer kabelmodemer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kabelmodemernes formål

Kabelmodemer bruges til at få klarere tv-signaler og hurtigere internetservice. De giver også mange flere kanaler at vælge imellem. Sammenlignet med asymmetriske digitale abonnentlinjer (ASDL) tilbyder kabelmodemer generelt meget hurtigere service. Både kabel-tv og internettet kan modtages fra et koaksialkabel.

Hvordan fungerer kabelmodemer?

Kabelmodemer bytter data med en enhed, der kaldes et kabelmodemafslutningssystem. Der er flere virksomheder på CMTS-markedet, hvor Cisco Systems er den mest kendte. Dette er en router, der modtager data fra kabelmodemer og derefter ruter trafik til internettet eller hvad der hedder MOS-rygraden.

En kabelknude er en fiber forbundet til RF-konverteren, der tillader MOS at sende tjenester til forbrugere via fiber. Tjenesterne overføres derefter over koaksialkabel. Kabelnoder er samlet samlet i regionale noder og er måske inden for forbrugerens underafdeling, men det kan også være et mindre område eller et større område, som MSO beskæftiger sig med at opretholde alle forbrugernes tjenester.

Hvordan påvirker noder hastigheden?

Node er det lokale adgangspunkt for kabelmodemer. Jo flere brugere på en knude, jo mindre båndbredde vil være tilgængelig for kunderne. De fleste MSO'er sørger imidlertid for, at der er mindst 50 procent båndbredde til rådighed for kunderne under spidsbelastningstider. Hvis en kunde befinder sig i et område, hvor kabelnoden har en stor del brugere, og alle downloader filer, bliver tjenesten langsom. De fleste MSO-tjenester har tendens til ikke at overabonnere noder på grund af dette problem. De kompenserer for problemet ved enten at tilføje flere noder eller opdele dem for at rette op på problemet. Koaksialkabler er i stand til at lagre store mængder data; Men på grund af populariteten af ​​kabel-tjenester skal udbydere være forsigtige med ikke at overbelaste knuder.